Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita arkistoista

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle arkistoista tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään arkistoista lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "arkistoista". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan arkistoista eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat arkistoistaan. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan arkistoista taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Arkistoista lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan arkistoista käyttöä lauseessa.


 1. Niinpä mukaan otettiin arkistoista myös vanhempia kappaleita.


 2. Hänen valokuviensa negatiivit löytyivät Saksan arkistoista 1980-luvun alussa.


 3. Museot eroavat esimerkiksi kirjastoista ja arkistoista siinä, että ne tekevät tutkimusta.


 4. Henkilötiedot ovat pääosin Akianderin itsensä arkistoista tai yksityisiltä ihmisiltä keräämiä.


 5. Kyseinen Vickers Viscount -lentokoneen ääni oli peräisin EMIn arkistoista ja äänitetty Heathrow'n lentoasemalla.


 6. Isä lunasti poikansa pois palveluksesta kenties pojan omasta pyynnöstä ja sai tapauksen poistetuksi armeijan arkistoista.


 7. Taneli Eskola kokosi kuvia Granön suvun arkistoista, ja hänen ansiostaan ne järjestettiin, konservoitiin ja dokumentoitiin.


 8. Sen aikana paikkaa kunnostettiin talkoovoimin sekä kerättiin hautausmaata koskevaa aineistoa Suomen ja Venäjän arkistoista.


 9. Siinä on myös Chaplinin arkistoista peräisin olevaa ennen julkaisematonta aineistoa, kuten luonnoksia ja työpäiväkirjaotteita.


 10. Suomen Urheiluarkiston kokoelmat muodostuvat urheilun keskusjärjestöjen, lajiliittojen, piiri- ja aluejärjestöjen arkistoista.


 11. Suuren osan tämänkin teoksen asiakirjoista Akiander etsi ja jäljensi itse tuomiokapitulien, kirkkojen ja tuomiokuntien arkistoista.


 12. Samaan aikaan käynnistyi myös yhteistyö yksityisten valtionapua saavien arkistojen välillä ja urheiluarkistolle siirrettiin muista arkistoista urheiluaineistoa.


 13. Brotonsin kirjan todenperäisyyttä on sittemmin epäilty, sillä Salamancan ja Ávilan arkistoista ei löydy tietoja Borrellista, vaikka Brotons väitti löytäneensä todisteet niistä.


 14. Urheiluun ja urheilun merkkihenkilöihin liittyvää arkistomateriaalia löytyy myös maakunta- ja Kansallisarkistoista, yksityisistä keskusarkistoista sekä kaupungin ja kunnan arkistoista.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Physical_Graffiti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kontomárin_verilöyly, https://fi.wikipedia.org/wiki/Museo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Matthias_Akiander, https://fi.wikipedia.org/wiki/Back_in_the_U.S.S.R., https://fi.wikipedia.org/wiki/T._E._Lawrence, https://fi.wikipedia.org/wiki/J._G._Granö, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sorvalin_hautausmaa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Chaplin_(kirja), https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Urheiluarkisto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaatuva_sotilas

Arkistoistaan lauseessa

Arkistoistaan on muunnos sanasta arkistoista, alta löydät esimerkkilauseita sanalle arkistoistaan.


 1. Tikkurila löysi kuitenkin alkuperäiskappaleen omista arkistoistaan etsinnän jälkeen ja salli sen kopioinnin.


 2. Kauppinen ei jatkanut elämäkertaa, mutta hänenkin arkistoistaan Salminen on löytänyt uutta aineistoa, joista osaa hän uskoo Kauppisen tietoisesti salanneen.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Painterboy, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Haanpään_tarina

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ arkistoissa arkistoitiin ››

Yleistä "arkistoista" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle arkistoista ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "arkistoista" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "arkistoista" käytöstä.