Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita hallituskonselji

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle hallituskonselji tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään hallituskonselji lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "hallituskonselji". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan hallituskonselji eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat hallituskonseljia, hallituskonseljiin, hallituskonseljin ja hallituskonseljissa. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan hallituskonselji taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Hallituskonselji lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan hallituskonselji käyttöä lauseessa.


 1. Senaatti perustettiin vuonna 1809 nimellä Keisarillinen hallituskonselji.


 2. Esimerkiksi vuonna 1812 Ehrenström laati Suomen keskushallinnon uudistamista koskeneen suunnitelman, jossa hallituskonselji olisi korvattu neljällä erillisellä viranomaisella.


 3. Suuriruhtinaskunnan keskushallinnosta tuli tämän vuoksi kaksinapainen: toisaalla korkeinta hallinto- ja tuomiovaltaa käyttänyt hallituskonselji, toisaalla ylimpänä hallintovirkamiehenä toiminut kenraalikuvernööri.


 4. Suomessa hallintoelinten muodostaminen alkoi jo 1809 autonomian myötä, kun maahan perustettiin hallituskonselji, myöhempi Keisarillisen Suomen senaatti, ja sen myötä ministeriöt, kanslerit ja muut hallintorakenteet.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_senaatti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Albrecht_Ehrenström, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_itsenäistyminen

Hallituskonseljia lauseessa

Hallituskonseljia on muunnos sanasta hallituskonselji, alta löydät esimerkkilauseita sanalle hallituskonseljia.


 1. Hän kuului hallituskonseljia suunnitelleeseen komiteaan.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Edvard_Gyldenstolpe

Hallituskonseljiin lauseessa

Hallituskonseljiin on muunnos sanasta hallituskonselji, alta löydät esimerkkilauseita sanalle hallituskonseljiin.


 1. Säädyt asettivat ehdokkaansa ensimmäiseen hallituskonseljiin.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Porvoon_valtiopäivät

Hallituskonseljin lauseessa

Hallituskonseljin on muunnos sanasta hallituskonselji, alta löydät esimerkkilauseita sanalle hallituskonseljin.


 1. Keisari vahvisti hallituskonseljin ohjesäännön 18.


 2. Valtiopäivillä hänet valittiin hallituskonseljin oikeusosaston jäseneksi.


 3. Hän oli hallituskonseljin (senaatin) oikeusosaston jäsenenä (senaattorina) 1809–1811.


 4. Hän oli hallituskonseljin (senaatin) oikeusosaston jäsenenä (senaattorina) 1809–1810.


 5. Kiperin kysymys, jota komitea joutui pohtimaan, koski tulevan hallituskonseljin ja kenraalikuvernöörin välistä suhdetta.


 6. Alkuperäisen hallituskonseljin ohjesääntö annettiin elokuussa 1809, ja se oli voimassa osittain muutettuna vuoteen 1892 saakka.


 7. Jälkeenpäin on arveltu, että keskitetyn hallituskonseljin hajottaminen olisi toteutuessaan saattanut heikentää Suomen autonomiaa.


 8. Sacklén suoritti tuomarintutkinnon Turun akatemiassa 1807 ja toimi hallituskonseljin virkamiehenä vuodesta 1809, aloittaen vain kuukauden kuluttua sen perustamisesta.


 9. Kaksiosaisen hallituskonseljin esikuvana toimi Ruotsin vanha valtaneuvosto, kun taas kenraalikuvernöörin ja prokuraattorin virat olivat peräisin venäläisestä hallintoperinteestä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_senaatti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Edvard_Gyldenstolpe, https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Carp, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hans_Henrik_Wallerian, https://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Albrecht_Ehrenström, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lars_Sackleen

Hallituskonseljissa lauseessa

Hallituskonseljissa on muunnos sanasta hallituskonselji, alta löydät esimerkkilauseita sanalle hallituskonseljissa.


 1. Mannerheimistä tuli helmikuussa 1809 Porvoon valtiopäivien jäsen ja toimi Suomen suuriruhtinaskunnan hallituskonseljissa talousosaston jäsenenä ja kansliatoimituskunnan päällikkönä aina vuoteen 1816.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Erik_Mannerheim

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ hallituskoalitio hallituskriisin ››

Yleistä "hallituskonselji" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle hallituskonselji ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "hallituskonselji" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "hallituskonselji" käytöstä.