Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita happamassa

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle happamassa tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään happamassa lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "happamassa". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan happamassa eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat happamassakin. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan happamassa taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Happamassa lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan happamassa käyttöä lauseessa.


 1. Laji kasvaa usein hyvin happamassa maaperässä.


 2. Ruumis oli säilynyt happamassa suossa etenkin kasvojen osalta erittäin hyvin.


 3. Alueen muista venuksenkenkälajeista poiketen se kasvaa happamassa maaperässä.


 4. Taiwania cryptomerioides viihtyy happamassa maaperässä, jonka ph-arvo on 3,5–5.


 5. Magnesiumhydroksidi voi nopeuttaa happamassa huonoliukoisten aineiden imeytymistä.


 6. Hurtanheisi menestyy parhaiten kosteassa ja happamassa, sora- tai hiekkapitoisessa hiesussa.


 7. Karussa ja happamassa kangasmetsähumuksessa puolukka elää myös symbioosissa joidenkin sienten kanssa.


 8. Kiekkokaloja pidetään akvaariossa pehmeässä, melko happamassa vedessä, jonka pH on perinteisesti noin 5–6,5.


 9. Amerikanpihlaja menestyy parhaiten valoisilla ja avoimilla paikoilla, viileänkosteassa ja happamassa maaperässä.


 10. Virginiantuomi menestyy parhaiten runsasravinteisessa, kosteassa ja melko happamassa maaperässä, joka läpäisee hyvin vettä.


 11. Se voi kasvaa monentyyppisissä maannoksissa ja viihtyy parhaiten syvässä, hyvin vettä läpäisevässä hieman happamassa hiesumaassa.


 12. Se kasvaa graniittisten vuorien happamassa maaperässä tai kivien päällä, usein jokien ja purojen lähellä sammaleisissa rotkoissa.


 13. Virginianalppiruusu menestyy parhaiten avoimilla paikoilla, happamassa ja hyvin vettä läpäisevässä maaperässä 1 200–2 000 metrin korkeudessa.


 14. Kasvatettuna kuparivaahtera kasvaa helposti keskikosteassa, hieman happamassa sekä hyvin vettä läpäisevässä maaperässä täydessä auringon valossa tai puolivarjossa.


 15. Ensinnäkin ruumishautaamista ei ole harjoitettu Suomessa kovinkaan yleisesti, ja toiseksi polttamaton venehautaus lahoaa ja multaantuu nopeasti Suomen happamassa maaperässä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinanpunapuu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tollundin_mies, https://fi.wikipedia.org/wiki/Paphiopedilum_delenatii, https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwania_cryptomerioides, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lääkkeiden_yhteisvaikutukset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hurtanheisi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puolukka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiekkokalat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikanpihlaja, https://fi.wikipedia.org/wiki/Virginiantuomi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Quercus_kelloggii, https://fi.wikipedia.org/wiki/Virginianalppiruusu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuparivaahtera, https://fi.wikipedia.org/wiki/Polttovenehautaus

Happamassakin lauseessa

Happamassakin on muunnos sanasta happamassa, alta löydät esimerkkilauseita sanalle happamassakin.


 1. Mustakoivu menestyy aurinkoisilla paikoilla, kosteassa ja melko happamassakin alluviaalisessa maaperässä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustakoivu

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ happaman happamat ››

Yleistä "happamassa" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle happamassa ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "happamassa" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "happamassa" käytöstä.