Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita hedelmällisyyttä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle hedelmällisyyttä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään hedelmällisyyttä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "hedelmällisyyttä". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan hedelmällisyyttä eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat hedelmällisyyttään. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan hedelmällisyyttä taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Hedelmällisyyttä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan hedelmällisyyttä käyttöä lauseessa.


 1. Nämä entsyymit tyypillisesti säätelevät eliön kehitystä ja hedelmällisyyttä.


 2. Naisilla lyijyä kertyy munasarjojen granulosasoluihin, mikä alentaa hedelmällisyyttä.


 3. Antiikin kreikkalaiset uhrasivat hiuksia jumalilleen hedelmällisyyttä ja voimaa vastaan.


 4. Juhlan aikana sytytettiin kokkotulia, joiden uskottiin edistävän karjan hedelmällisyyttä.


 5. Viherlannoitteiden käyttö pyrkii edistämään maaperän hedelmällisyyttä ja humuspitoisuutta.


 6. Esimerkiksi anapuu (Faidherbia albida) eli gao sisältää tärkeitä maaperän hedelmällisyyttä ylläpitäviä mineraaleja.


 7. Eliöt tarvitsevat sinkkiä myös esimerkiksi DNA:n ja kehitystä ja hedelmällisyyttä säätelevien entsyymien valmistukseen.


 8. Astioiden lisäksi kaudella valmistettiin myös mahdollisesti hedelmällisyyttä symboloivia veistoksia, erityisesti naisfiguriineja.


 9. Julkisivussa on kolme minareettia ja sarja pylväitä, joiden huipulle on asetettu hedelmällisyyttä ja puhtautta symboloivia strutsinmunia.


 10. Karnevalistisella naurulla, arjen kääntämisellä, oli sijansa jo antiikissa, jossa juhlittiin hedelmällisyyttä ja muun muassa Saturnaliaa.


 11. Hapy kuvattiin pitkätukkaisena ja usein vihreänä miehenä, jolla oli iso vatsa ja riippuvat rinnat, jotka symboloivat Niilin hedelmällisyyttä.


 12. Matriarkka-karjut periyttävät erityisesti hedelmällisyyttä, Muskeli-karjut hyviä lihasikaominaisuuksia ja Kombi-karjut ovat kombinaatio edellisistä.


 13. Lipun sininen väri symboloi taivasta, vapautta, hengellisyyttä ja ikuisuutta, ja vihreä luontoa, maata, hedelmällisyyttä ja elämän käsin kosketeltavia puolia.


 14. Esihistoriallisena aikana rinta ja imetys edustivat pyhyyttä, elämää ja luontoa, ja tuolta ajalta tunnetaan isorintaisia naisia esittäviä ja hedelmällisyyttä edustavia veistoksia.


 15. Lipun värit symboloivat rauhaa, hyviä aikomuksia ja rauhallisuutta (sininen); luontoa, hedelmällisyyttä ja vaurautta (vihreä) sekä nuoruutta, viisautta, kohtuullisuutta ja kansojen yhtenäisyyttä (punainen).


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinkki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lyijymyrkytys, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiukset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Beltane, https://fi.wikipedia.org/wiki/Luomuviini, https://fi.wikipedia.org/wiki/Damagaramin_sulttaanikunta, https://fi.wikipedia.org//wiki/Japanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Djennén_suurmoskeija, https://fi.wikipedia.org/wiki/Karnevaali, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hapy, https://fi.wikipedia.org/wiki/Figen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Romanit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Rinnat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Karatšai-Tšerkessian_lippu

Hedelmällisyyttään lauseessa

Hedelmällisyyttään on muunnos sanasta hedelmällisyyttä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle hedelmällisyyttään.


 1. Steinerin biodynaamisessa viininkasvatuksessa maa itse ylläpitää ja lisää hedelmällisyyttään omilla tuotteillaan.


 2. Steiner lienee päätellyt, että kasvien ”myrkyt” jäävät lehmän suoliin ja sarviin ja parantavat aineet maatuneisiin kasveihin, joita veden mukana ruiskuttamalla saanut maa alkaa itse lisätä hedelmällisyyttään.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luomuviini

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ hedelmällisyyteen hedelmämehua ››

Yleistä "hedelmällisyyttä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle hedelmällisyyttä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "hedelmällisyyttä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "hedelmällisyyttä" käytöstä.