Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita herättävä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle herättävä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään herättävä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "herättävä". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan herättävä eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat herättävää, herättäväksi, herättävän, herättävästi ja herättävät. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan herättävä taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Herättävä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan herättävä käyttöä lauseessa.


 1. Pään väritys on huomiota herättävä.


 2. Liikkeiden mukaan uskoon ei synnytä vaan siihen on itse herättävä.


 3. Liikkeiden mukaan uskoon ei synnytä, vaan siihen on itse herättävä.


 4. Rhodesiankoira on rohkea, uskollinen, tarmokas ja kunnioitusta herättävä rotu.


 5. Huomiota herättävä iso valkoinen lintu on aina ollut ihmisen kiinnostuksen kohteena.


 6. Nykyaikainen obi on hyvin huomiota herättävä asuste, jopa vaikuttavampi kuin kimono itse.


 7. Koiraslinnuilla on huomiota herättävä punainen kurkkupussi, jota ne käyttävät kosiomenoissa.


 8. Lajin huomiota herättävä piirre on, että sen pyöreästä päästä puuttuvat kokonaan korvatupsut.


 9. Sienen aiheuttama pakurikasvan sen sijaan on isona ja hiilenmustana huomiota herättävä kasvaen lehtipuun kyljessä jopa vuosikymmeniä.


 10. Siihen kehittyy hedelmistö, jossa on noin 3 mm pitkiä ja karvaisia pähkylöitä, joissa on niiden kokoon nähden huomiota herättävä, 2–5 cm pitkä ota.


 11. Turvatarkastukset olivat tiukat, sillä hegemoniakamppailu oli perinteisesti ollut tunteita herättävä, ja Argentiinan pelaajista Luis Monti oli saanut tappouhkauksia finaalin aattona.


 12. Helsingin Sanomissa todettiin: ”Puutteineenkin Suuria kuvioita on keskitien poplevyksi särmikäs ja ajatuksia herättävä.” Syyskuussa Kela aloitti yhtyeensä kanssa konserttisalikiertueen.


 13. Eläinten käyttö tutkimuksessa on tutkimuseettisen kysymyksen lisäksi myös juridinen ja voimakkaita yleisiä tunteita herättävä kysymys, joka on herättänyt erinäisiä kansalaistoiminnan muotoja.


 14. Rakennusten korkeus kasvoi vähitellen, ja vuonna 1902 New Yorkin liikekortteleihin rakennettiin huomiota herättävä 20-kerroksinen pilvenpiirtäjä Flatiron Building, josta tuli yksi kaupungin maamerkeistä.

Herättävää lauseessa

Herättävää on muunnos sanasta herättävä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle herättävää.


 1. Huomiota herättävää on, että sosialismista ei esityksessä puhuttu sanaakaan, joten sitä ei aiottu sisällyttää perustuslakiin.


 2. Hän kuitenkin jatkoi julkisesti huomiota herättävää huumeidenkäyttöään, mikä johti myös hänen useiden konserttiesiintymistensä epäonnistumiseen tai peruuntumiseen.


 3. Wolff markkinoi Golemia näkyvästi: mainoksissa kirjaa kuvailtiin ”eettiseksi salapoliisikertomukseksi”, joka tarjosi sekä jännitystä että ajatuksia herättävää pohdiskelua.

Herättäväksi lauseessa

Herättäväksi on muunnos sanasta herättävä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle herättäväksi.


 1. Guardian kuvaili kirjaa rohkeaksi ja kunnioitusta herättäväksi.


 2. Se arvosteltiin lupauksia herättäväksi, joskin vain kohtuulliseksi romaaniksi.

Herättävän lauseessa

Herättävän on muunnos sanasta herättävä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle herättävän.


 1. Väritys on huomiota herättävän kirkas ja kirjava.


 2. Ne ovat terälehtiä pitemmät ja kukan auetessa tekevät siitä hyvin huomiota herättävän näköisen.


 3. Myöhemmin kalukukkarot alettiin muotoilla sukuelimiä korostaviksi ja lopulta niistä tehtiin topattuja ja huomiota herättävän muotoisia.


 4. Mielikuvia herättävän ja helppotajuisia anekdootteja sisältävän puheensa ansiosta hän sai lempinimen "The Great Communicator", 'Suuri viestijä'.


 5. Yrittäessään paljastaa tukahdutetut muistot, hänen käsittelemänsä abstraktit ideat näyttävät herättävän taiteilijassa kiireen antaa niille muoto.


 6. Tiikerin raidat -albumia Jonne Aaron on kuvaillut monipuoliseksi ja arvellut joidenkin sen kappaleiden herättävän "puolesta ja vastaan -reaktioita”.


 7. Vaihtoehtoinen nimi sarjalle oli muun muassa 40 and Single, mutta tuottajat päätyivät lopulta nimeen Cougar Town, koska sen katsottiin herättävän eniten keskustelua.


 8. Kaupungin historia teki siitä arvokkaan symbolisen kohteen Pohjois-Vietnamin armeijalle ja Vietkongille, ja kaupungin valtauksen toivottiin herättävän yleisen kapinan Etelä-Vietnamissa.


 9. Senaatin ensimmäinen esitys Suomen omasta rahasta hylättiin tammikuussa 1860, sillä Venäjällä pelättiin Suomen irtautumisen ruplasta herättävän ulkomailla epäluottamusta Venäjän omaa valuuttaa kohtaan.

Herättävästi lauseessa

Herättävästi on muunnos sanasta herättävä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle herättävästi.


 1. Nicks ympäröi itsensä tällä ja myöhemmilläkin kiertueillaan huomiota herättävästi lukuisilla naispuolisilla ystävillään, jotka pukeutuivat samoin kuin hän.


 2. Hänen elämästään tiedetään hyvin vähän, mutta kirjallisuus kuvaa hänet huomiota herättävästi pukeutuneena naisena, joka taisteli maansa vapauden puolesta kuin mies.

Herättävät lauseessa

Herättävät on muunnos sanasta herättävä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle herättävät.


 1. Musta väri tekee kääpiökaimaanin valkoisista hampaista erityisen huomiota herättävät.


 2. Juuri vierauden tunne ja tuntemattoman pelko herättävät lukijassa voimakkaimman pelon.


 3. Vaarantuneiksi merkityt kohteet herättävät kansainvälistä vastuuntuntoa kohteen tulevaisuudesta.


 4. Tumbletyn ulkonäkö tosin oli persoonallinen, ja hänen valtavat viiksensä olivat huomiota herättävät.


 5. Tällaisia asioita ovat kauhua herättävät ulkomuodot ja kuolemaan sekä demonisuuteen liittyvät symbolit.


 6. Eri kansanryhmien koko ja niiden väliset suhteet herättävät Bhutanissa voimakkaita poliittisia kiistoja.


 7. Sieltä he löytävät ruton autioittaman kaupungin, jonka asukkaat he herättävät eloon ja pakottavat orjikseen.


 8. Oikealla tavalla katsottuina alttarin kuvat herättävät empatiaa marttyyrien kärsimyksiä kohtaan, kuten on tarkoitus.


 9. Koptintutkija Stephen Emmelin mukaan epäilyksiä herättävät muun muassa tekstin ulkoasu sekä sen käyttämän koptin kielen kielioppi.


 10. Myös poissaolo välillä sekä sopivat syrjähypyt ovat omiaan ylläpitämään rakkautta, koska ne herättävät kaipausta ja mustankipeyttä.


 11. New York Timesin arviossa Golemia kiitettiin ”hienostuneeksi ja poikkeuksellisen voimakkaaksi” teokseksi, jonka ”usvaiset vihjaukset” herättävät aavemaisia kauhunväristyksiä.


 12. Lehdistö on ottanut esille myös joitakin erityispiirteitä, jotka tosin ovat ehkä liioiteltuja, mutta ovat kuitenkin luonteeltaan sellaisia, että ne herättävät pilkkaa ja suuttumusta.


 13. Erityisesti ”Phasors on Stun”, ”Hours” ja ”Slaughter in Robot Village” herättävät hänessä voimakkaita mielikuvia avaruuden tyhjyydestä, aikamatkustamisesta ja taistelevista metallihirviöistä.


 14. Hänet tunnetaan maalauksistaan ja piirustuksistaan, joiden otsikko on "le Code noir", jotka herättävät orjakaupan väkivallan ja sen aiheuttamat traumat seuraaville Länsi-Afrikan kulttuurien sukupolville.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ herättäviä herättää ››

Yleistä "herättävä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle herättävä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "herättävä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "herättävä" käytöstä.