Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita jättämään

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle jättämään tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään jättämään lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "jättämään".

Jättämään lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan jättämään käyttöä lauseessa.


 1. Hän joutui ennen pitkää jättämään WAS:n.


 2. Hän onnistui jättämään päihteet vuonna 1977.


 3. Miehistö käskettiin kello 15.15 jättämään alus.


 4. William Fox joutui jättämään yhtiön vuonna 1930.


 5. Rynnäs joutui jättämään runkosarjan lopun pelaamatta.


 6. Hertl joutui jättämään loput finaaliottelut pelaamatta.


 7. Hän joutui jättämään tehtävänsä whigien hävittyä vaalit.


 8. Längman joutui kuitenkin jättämään konkurssihakemuksen 1.


 9. Raskaan kalustonsa venäläiset joutuivat pääosin jättämään.


 10. Pian paluun jälkeen hän kärsi jännevammasta ja joutui jättämään otteluita väliin.


 11. Guatemalassa yhteensä yli 100 000 ihmistä joutui jättämään myrskyn takia kotinsa.


 12. Hänet korvattiin Siyar Bahadurzadalla, joka joutui myös jättämään ottelun väliin.


 13. Allenin isä vaati tytärtään jättämään ”suffragettihölynpölyn” tai lähtemään kotoa.


 14. Paracelsus pakotettiin jättämään virkansa Baselissa noin vuoden toiminnan jälkeen.


 15. Koivisto joutui jättämään kaukalon kuitenkin ottelun kolmannen erän lopulla saatuaan kolhun kiekosta.


 16. Hunterin kanssa, joka joutui jättämään kisat väliin nandrolonikäryä seuranneen kilpailukiellon takia.


 17. Monia kohtauksia käsikirjoituksesta jouduttiin jättämään pois varsinaisesta elokuvasta keston vuoksi.


 18. Toisaalta esimerkiksi modernistirunoilija Ezra Pound kehotti Joycea jättämään kokoelman julkaisematta.


 19. Kun Aristoteles joutui jättämään Ateenan ja kuoli, peripateettisen koulun johdossa jatkoi Theofrastos.


 20. Lawson joutui jättämään 1980-luvulla paikkansa kirkkoneuvostossa seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.


 21. Kausi alkoi vahvasti, mutta joulukuussa Toivanen joutui jättämään valmennusvastuun siviilitöiden takia.


 22. Gárate joutui jättämään pelikentät vuonna 1977 vasta 32-vuotiaana vaikean polvitulehduksen seurauksena.


 23. Lääkärin mukaan Gjerstad ei ole koskaan kehottanut ihmisiä jättämään lääkkeitään palveluksiensa vuoksi.


 24. Noke kuitenkin joutui jättämään kamppailun väliin loukkaantumisen vuoksi ja tilalle tuli Amir Sadollah.


 25. Kohdattuaan Moision talon ylpeän ja vaikeastitavoiteltavan Kyllikin, Olavi ei pystykään jättämään häntä.


 26. Çambel ei suostunut jättämään Karatepea, josta tulikin hänen lähes loppuelämänsä mittainen tutkimuskohde.


 27. Hän joutui sairauden takia jättämään koulunsa kesken, ja hän omistautui kokonaan kristilliseen toimintaan.


 28. Landauerit joutuvat esimerkiksi jättämään uuden kotinsa vuonna 1938 kansallissosialistien noustua valtaan.


 29. Zhukovsky sanoo, että hän tulee aina jättämään Dinan mutta että hän myös palaa aina takaisin tämän luokse.


 30. Kaudella 1996 Hill voitti maailmanmestaruuden, mutta joutui mestaruuskautensa jälkeen yllättäen jättämään Williams-tallin.


 31. Lokakuussa 1987 hän siirtyi Olympique Lyonnais'n päävalmentajaksi, mutta joutui jättämään tehtävänsä jo maaliskuussa 1988.


 32. Vuonna 1987 Fischer joutui muiden vihreiden ohella jättämään hallituksen vihreiden tehtyä ydinvoimasta hallituskysymyksen.


 33. Urut joutuivat jättämään 1940-luvulla Titicacajärven vedenpinnan laskemisen takia omat kylänsä ja muuttamaan aimarakyliin.


 34. Sangharakshitan jälkeensä jättämään kirjalliseen tuotantoon kuuluu uskonopillisia teoksia, runoutta, muistelmia ja esseitä.


 35. Maan uskonoppineet ovat julistaneet jalkapallon epäislamilaiseksi lajiksi ja vaatineet nuorisoa jättämään sen välittömästi.


 36. Se saatiin kuitenkin pelatuksi loppuun, vaikka eräs osallistuja joutuikin jättämään pelin kesken saatuaan kutsun rintamalle.


 37. Hän oli loppupisteissä yhdeksäs jouduttuaan lopulta jättämään neljä kilpailua väliin loukkaannuttuaan Britannian kilpailussa.


 38. Pyörälä ehti pelata joukkueessa 25 runkosarjaottelua tehopistein 5+4=9, kunnes hän joutui jättämään Amurin marraskuussa 2012.


 39. Tyypillisesti tuotteen myyjä tai valmistaja pystyy jättämään osan kustannuksistaan jollekulle, joka ei ole suostunut kauppaan.


 40. Runsaasti huomiota sai lehdistössä myös tapaus, jossa D-tuotanto haastettiin oikeuteen, kun Danny oli Cannesin-matkan jälkeen joutunut jättämään erään esiintymisen väliin.


 41. Vuonna 2000 65-vuotias Wurman oli valmis jättämään konferenssin järjestämisen ja marraskuussa 2001 TED siirtyi Chris Andersonin omistaman Sapling Foundationin omistukseen.


 42. Menneisyydessään he ovat joutuneet useasti jättämään hyvästit läheisillekin ystävilleen tietämättä monenko vuoden tai vuosikymmenen päästä taas tapaavat heitä, jos koskaan.


 43. Buchanin ura Sunderlandissa alkoi takkuisesti ja hän oli jo valmis jättämään seuran, mutta lopulta yhteistyö Buchanin ja toisen hyökkääjän George Holleyn välillä alkoi sujua.


 44. Sisilian rannikolla laiva joutuu Erneston luotsaaman laivaston hyökkäyksen kohteeksi, ja miehistö joutuu jättämään uppoavan laivan juuri, kun raivoava myrsky on pahimmillaan.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mary_Sophia_Allen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Little_Richard, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ryūjō_(1931), https://fi.wikipedia.org/wiki/20th_Century_Studios, https://fi.wikipedia.org/wiki/Oulun_Kärppien_SM-liigakausi_2013–2014, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tomáš_Hertl, https://fi.wikipedia.org/wiki/Thomas_Macaulay, https://fi.wikipedia.org/wiki/Erik_Johan_Längman, https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosodan_hyökkäysvaihe, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hanno_Möttölä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Guatemala, https://fi.wikipedia.org/wiki/Robbie_Lawler, https://fi.wikipedia.org/wiki/Paracelsus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Koivisto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Marion_Jones, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kadonneen_aarteen_metsästäjät, https://fi.wikipedia.org/wiki/James_Joyce, https://fi.wikipedia.org/wiki/Aristoteles, https://fi.wikipedia.org/wiki/Wendy_Lawson, https://fi.wikipedia.org/wiki/Duo_96, https://fi.wikipedia.org/wiki/José_Eulogio_Gárate, https://fi.wikipedia.org/wiki/Joralf_Gjerstad, https://fi.wikipedia.org/wiki/Yoshihiro_Akiyama, https://fi.wikipedia.org/wiki/Laulu_tulipunaisesta_kukasta_(romaani), https://fi.wikipedia.org/wiki/Halet_Çambel, https://fi.wikipedia.org/wiki/Emil_Gustafson, https://fi.wikipedia.org/wiki/Villa_Tugendhat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Dina_(elokuva), https://fi.wikipedia.org/wiki/Damon_Hill, https://fi.wikipedia.org/wiki/Denis_Papas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer, https://fi.wikipedia.org/wiki/Urun_kieli, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sangharakshita, https://fi.wikipedia.org/wiki/Saudi-Arabia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Steinitz, https://fi.wikipedia.org/wiki/Andrea_Iannone, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mika_Pyörälä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkoisvaikutus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Danny, https://fi.wikipedia.org/wiki/TED, https://fi.wikipedia.org/wiki/Matkalaukkulapsi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Charlie_Buchan, https://fi.wikipedia.org/wiki/Il_pirata

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ jättämää jättäneen ››

Yleistä "jättämään" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle jättämään ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "jättämään" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "jättämään" käytöstä.