Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita jättämättä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle jättämättä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään jättämättä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "jättämättä".

Jättämättä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan jättämättä käyttöä lauseessa.


 1. Kuningas Fernando I kuoli 1383 jättämättä miespuolista perillistä.


 2. Sommerfeld kuitenkin päätti olla jättämättä virkaansa Münchenissä.


 3. Koska toiminta oli laitonta, tiedot kuitenkin annettiin jälkiä jättämättä.


 4. Renkaiden venttiilit oli poistettu, jotta se uppoaisi paremmin suohon jälkiä jättämättä.


 5. Lisäksi käytetään tuoksuvia eteerisiä öljyjä, jotka haihtuvat nopeasti jälkiä jättämättä.


 6. Se voi myös tehdä tiedonhakua, tietojen tuhoamista tai vastaavaa, jättämättä mitään jälkiä.


 7. Vuonna 1578 nuori kuningas Sebastian I kuoli Ksar el-Kebirin taistelussa jättämättä perillisiä.


 8. Useimmat niistä saivat joko kirkon hyväksynnän ja sulautuivat siihen, tai katosivat kokonaan jälkiä jättämättä.


 9. Kinnaman, joka esitti JW:tä elokuvassa, sai huomiota Yhdysvalloissa ja pääsi näyttelemään tv-sarjaan Jälkiä jättämättä.


 10. Toimiessaan Versaillesin sopimuksen ehtojen vastaisesti Saksa tarvitsi keinon rahoittaa asevarustelua jättämättä paperijälkeä.


 11. Dioskuroksen kävellessä mestauksen jälkeen alas vuorenrinnettä salama iskee häneen ja hänen ruumiinsa katoaa jälkeä jättämättä.


 12. Filosofian historiaa on Lévinasin mukaan hallinnut pyrkimys totaliteettiin ja hallintaan, jossa tietty "samuus" hallitsee kaikkea jättämättä ulkopuolelle mitään.


 13. Latok löytää myös Badun kontrolloiman Pixien, jota demoni käyttää äänitorvenaan paljastaakseen, miten hän manipuloi Latokin isää vapauttaakseen itsensä ja miten teostaan järkyttynyt Dork pakeni jälkiä jättämättä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Portugali, https://fi.wikipedia.org/wiki/Erwin_Schrödinger, https://fi.wikipedia.org/wiki/Etsivä_keskuspoliisi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyllikki_Saaren_murha, https://fi.wikipedia.org/wiki/Öljyväri, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ohjelmistosodankäynti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsalaiset_amerikkalaisessa_elokuvateollisuudessa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mefo-vekseli, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhän_Barbaran_alttarikaappi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_Lévinas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Xak:_The_Art_of_Visual_Stage

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ jättämät jättämää ››

Yleistä "jättämättä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle jättämättä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "jättämättä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "jättämättä" käytöstä.