Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita käänteisenä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle käänteisenä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään käänteisenä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "käänteisenä".

Käänteisenä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan käänteisenä käyttöä lauseessa.


  1. Kirjallisuuden­tutkija Jyrki Nummi on pitänyt Linnan uraa tavallaan käänteisenä Aleksis Kiveen verrattuna.


  2. Yksilölle voi esimerkiksi olla edullista pitää oma lisääntymismääränsä käänteisenä populaation tiheyteen nähden.


  3. Siirtyminen toteutettiin rajat ylittävänä käänteisenä sulautumisena, jossa emoyhtiö Nordea Bank AB (publ) sulautuu perustettavaan suomalaiseen tytäryhtiöön.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Väinö_Linna, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ryhmävalinta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Nordea

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ käänteisen käänteisesti ››

Yleistä "käänteisenä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle käänteisenä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "käänteisenä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "käänteisenä" käytöstä.