Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita kättään

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle kättään tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään kättään lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "kättään".

Kättään lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan kättään käyttöä lauseessa.


  1. Hän jaksaa vaivoin nostaa kättään ja ojentaa etusormeaan.


  2. Erätauon aikana Ali ehti vielä nostattaa yleisöä huutamaan nimeään heiluttamalla kättään ilmassa.


  3. Kun Napoleon yritti laitonta siirtoa kolmatta kertaa, Turkkilainen heilautti kättään pudottaen kaikki nappulat laudalta.


  4. Lisäksi männyssä olleet vuolujäljet eivät välttämättä olleet todiste vasenkätisyydestä, vaan murhaaja oli voinut joutua olosuhteiden pakosta käyttämään heikompaa kättään.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ kättä kävelee ››

Yleistä "kättään" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle kättään ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "kättään" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "kättään" käytöstä.