Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita kesytettiin

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle kesytettiin tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään kesytettiin lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "kesytettiin".

Kesytettiin lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan kesytettiin käyttöä lauseessa.


  1. Ensimmäiset kamelit kesytettiin jo 2000 eaa.


  2. Dromedaari kesytettiin Arabian niemimaalla 2000-luvulle eaa.


  3. Kotieläimet sika, lammas, nauta ja vuohi kesytettiin noin 11000–7500 eaa.


  4. Julius Caesarin aikaan kärppiä kesytettiin lumikon ja hillerin ohella kotieläimiksi pitämään talojen hiirikantaa kurissa.


  5. Laama ja alpakka kesytettiin noin 4300–3000 eaa.Metsästyksen merkitys väheni 5000–3300 eaa., ja kalastuksen ja kasvien hyödyntäminen lisääntyi.


  6. Tämän kulttuurin aikana kesytettiin koira, alettiin rakentaa rekiä ja igluja ja tehdä vuolukivestä lamppuja, joissa käytettiin hylkeen tai mursun rasvaa.


  7. Näin ollen norsut pyydystettiin villeinä luonnosta ja kesytettiin työhön sopiviksi.Norsujen kesyttäminen ja hyödyntäminen oli aikanaan hyvin laajaa toimintaa.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kamelit_(suku), https://fi.wikipedia.org//wiki/Aavikko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Maanviljelyn_synty_Lähi-idässä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kärppä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Keski-Andien_intiaanikulttuurit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Arktisten_alueiden_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Aasiannorsu

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ kesyn kesytetty ››

Yleistä "kesytettiin" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle kesytettiin ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "kesytettiin" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "kesytettiin" käytöstä.