Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita kirkolle

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle kirkolle tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään kirkolle lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "kirkolle".

Kirkolle lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan kirkolle käyttöä lauseessa.


 1. Joskus rikkaat jäsenet tekevät kirkolle miljoonalahjoituksia.


 2. Alttaritaulun oli kirkolle lahjoittanut Winterin pariskunta vuonna 1916.


 3. Ennen kuolemaansa Kauppo oli lahjoittanut omaisuutensa Liivinmaan kirkolle.


 4. Ruotsalaisen kirkon vanhat urut myytiin 1860 Suomalaiselle kirkolle 450 ruplalla.


 5. Pääosa kirkolle harmia tuottaneista julistajista oli tosin enimmäkseen fransiskaaneja.


 6. Vuonna 1927 suljettu luostari palautettiin Venäjän ortodoksiselle kirkolle vuonna 1991.


 7. Samalla varmistettiin, että mahdolliset sakot kuuluivat kruunulle eivätkä enää kirkolle.


 8. Vuonna 1646 on merkitty muistiin, että Kuusjoen talonpojat lahjoittivat kirkolle karhunnahan.


 9. Saari oli uskovainen ja teki usein polkupyörämatkoja kirkolle ja osallistui hartaustilaisuuksiin.


 10. Kirkko oli erään piispansa kautta todennut, että nämä kiinteistöt ovat ”välttämättömiä” kirkolle.


 11. Sammatin koululta Helsingin yliopiston eri osakuntien edustajat kantoivat arkun Sammatin kirkolle.


 12. Ranskan suuri vallankumous oli isku paitsi eurooppalaisille monarkeille, myös katoliselle kirkolle.


 13. Nobunaga oli heidän vierailuunsa tyytyväinen ja tarjosi heille alueelta paikkaa talolle ja kirkolle.


 14. Gregoriuksen merkittävyydestä kirkolle kertoo muun muassa se, että hänestä käytetään lisänimeä Suuri.


 15. Kuhmoisten kirkolle pystytettyyn muistomerkkiin on kaiverrettu taistelussa kaatuneiden valkoisten nimet.


 16. Tosin seuraavina vuosikymmeninä katolinen vastauskonpuhdistus palautti kirkolle sen jo menettämiä alueita.


 17. Kuitenkin vielä 1700-luvulla paikkaa pidettiin kirkolle sopimattomana, kun pohdittiin uuden kirkon rakentamista.


 18. Kuuban vallankumous oli maan katoliselle kirkolle kova isku, sillä se menetti asemansa muun muassa koulutuksessa.


 19. Johtavan papiston perehtyneisyys tähän kirkon omaan oikeusjärjestelmään oli välttämättömyys myös Suomen kirkolle.


 20. Apostolit eivät myöskään pitäneet salassa mitään Kristukselta saamaansa, vaan opettivat koko totuuden koko kirkolle.


 21. Vähä-Saari ei ole ollut kirkon pappila vaan kirkolle kuuluvaa omaisuutta, joka on vain luovutettu papiston käyttöön.


 22. Kartanolta puiston eri osiin tehtiin puukujanteet, samoin istutettiin puut Askaisten kirkolle johtavan tien varteen.


 23. Kirkkosalin korkeassa kuori-ikkunassa on lasimaalaus, jonka konsulinna Maria Ekman lahjoitti kirkolle palon jälkeen.


 24. Rahvas kuitenkin vastasi molemmilla käräjillä, että uudelle kirkolle ei ole tarvetta, vaan Kemijärven kirkko riittäisi.


 25. Puukuja Askaisten kirkolle ja puiston yleisilme ovat kuitenkin peräisin Vendla Sofia Mannerheimin rakentamasta puistosta.


 26. Quenstedt esittää neljä erilaista Raamatun käyttötapaa perustellakseen Raamatun välttämättömyyden kristilliselle kirkolle.


 27. Samalla Erling Skakke vahvisti siteitä arkkipiispan ja piispojen suuntaan määräämällä Maunun antamaan etuoikeuskirjelmän kirkolle.


 28. Siinä olevan kirjailun mukaan Pyhä Tapani ja kuningatar Gisela lahjoittivat sen Székesfehérvárin Pyhän Marian kirkolle vuonna 1031.


 29. Fransiskaaniveljestöstä muodostui pian merkittävä voimavara kirkolle, vaikkakin jo alussa pelättiin liikkeen vieraantumista kirkosta.


 30. Turnajaiset syntyivät, jotta kristityt ritarit voisivat mitellä taitojaan tappamatta toisia kristittyjä, mikä oli kirkolle kauhistus.


 31. Ensimmäisen vaimonsa kuoltua Brahe luovutti Naantalin kirkolle tämän muistoa vaalivan taulun, jossa oli Brahe- ja Stenbock-sukujen vaakunat.


 32. Vanhin säilynyt kivikirkkoa koskeva asiakirja, valtaneuvos Gregers Matinpojan kirkolle antama testamenttilahjoitus, on päivätty vuonna 1494.


 33. Dominicuksella kannattajineen oli kaikki valmiudet uuden luostariveljeskunnan perustamiseen, mutta silloisessa tilanteessa se ei sopinut kirkolle.


 34. Pelkosen mukaan on myös mahdollista, että kirkon koristelu on tehty samaan aikaan kuin yllä mainittu öljyvärityö on lahjoitettu kirkolle eli 1769.


 35. Schulz oli varsinkin 1950-luvulla aktiivinen Church of Godin toiminnassa, toimi erilaisissa luottamustehtävissä ja lahjoitti kirkolle suuria rahasummia.


 36. Alun perin von Otterin joukkoineen oli tarkoitus perääntyä ainoastaan Kauhajoen kirkolle odottamaan eversti August Fredrik Palmfeltin joukkoja Lapväärtistä.


 37. Löydettyään meren rannasta sopivan lohkareen Killi ei kuitenkaan enää löytänyt takaisin kirkolle, joten hän paiskasi vihoissaan kalliolohkareen Ruissalon edustalle.


 38. Vaikka Pius X oli mukana tulehduttamassa Ranskan ja Vatikaanin suhteita, ei tästä aiheutunut valtion ja kirkon erottaminen tuonut pelkkää harmia katoliselle kirkolle.


 39. Neuvottelujen tuloksena solmittiin samana vuonna lateraanisopimukset, jotka takasivat Vatikaanille itsenäisyyden ja katoliselle kirkolle suosituimmuusaseman Italiassa.


 40. Neuvottelujen tuloksena solmittiin samana vuonna Lateraanisopimukset, jotka takasivat Vatikaanille itsenäisyyden ja katoliselle kirkolle suosituimmuusaseman Italiassa.


 41. Hänen kääntymyksensä edesauttoi kuninkaallisen keskushallinnon kasvua, sillä esikristillisten temppelien omaisuus takavarikoitiin ja luovutettiin aatelisille ja kirkolle.


 42. Vatikaanin toinen kirkolliskokous oli erittäin merkittävä tapahtuma katolisen kirkon kannalta ja kuuluu katoliselle kirkolle merkittävimpiin tapahtumiin koko 1900-luvulla.


 43. Schaffin mukaan Eusebiokselle oli luontevaa keskittyä kristinuskon nousuun ja sen kirkolle myönteisiin puoliin, mutta hän ei silti pyrkinyt peittämään kristittyjen syntejä.


 44. Hän solmi fasistisen Italian johtajan Benito Mussolinin kanssa Lateraanisopimuksen, joka takasi Vatikaanille itsenäisyyden ja katoliselle kirkolle suosituimmuusaseman Italiassa.


 45. Hän katsoi, että luterilaisen kristityn tuli pitäytyä tunnustuksessaan mutta samalla hänen tuli muistaa, ettei hän ymmärrä täydelleen koko sitä totuutta, joka kirkolle on annettu.


 46. Kirkkoneuvosto asetti maaliskuussa 1995 Pyhän Olavin kirkolle rakennustoimikunnan, jonka ajatus talkoista vahvistui sen vierailtua Elimäen kirkolla, jonka katto oli uusittu talkoilla.


 47. Mitä meihin tulee, olemme valmiit antamaan anteeksi katoliselle kirkolle aiheutetut vääryydet ja unohtamaan sen tuskan, joka on sitä vaivannut pitkällisten kiistojen ja erojen vuoksi.


 48. Piispana hän omaksui askeettisen elämäntavan, jakoi rahansa köyhille, antoi maansa kirkolle lukuun ottamatta siskolleen Marcellinalle annettua osaa, ja uskoi perheensä veljensä hoiviin.


 49. Myös katoliselle kirkolle sisarusten ilmestyminen Pariisiin oli kiusallinen tapaus, koska retkikuntaa oli rahoittanut pääministerinä toiminut entinen kardinaali André Hercule de Fleury.


 50. Barokkityylisen saarnastuolin oli kirkolle lahjoittanut vuonna 1649 Barbara von Höpken edesmenneen miehensä, Björnvikin kartanon herran ja hovijunkkarin Jürgen von Bönhardtin muistoksi.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Skientologia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Soanlahden_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kauppo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapinjärven_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Dominikaanien_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Valdai, https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot_Ruotsin_valtakunnassa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuusjoen_seurakunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyllikki_Saaren_murha, https://fi.wikipedia.org/wiki/Swakopmundin_suomalainen_koulu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Elias_Lönnrot, https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolisen_kirkon_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Azuchin_linna, https://fi.wikipedia.org/wiki/Gregorius_I, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuhmoisten_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suur-Pirkkala, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuba, https://fi.wikipedia.org/wiki/Konrad_Bitz, https://fi.wikipedia.org/wiki/Periaatteet_harhaoppisten_arvioimiseksi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hietamäen_kappeli, https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhisaaren_kartano, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vantaan_Pyhän_Laurin_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sodankylän_vanha_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Johann_Andreas_Quenstedt, https://fi.wikipedia.org/wiki/Erling_Skakke, https://fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kansallismuseo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Turnajaiset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari_Brahe, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiimingin_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Charles_M._Schulz, https://fi.wikipedia.org/wiki/Nummijärven_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kukkarokivi, https://fi.wikipedia.org//wiki/Pius_X, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vatikaani, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pius_XI, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mirian_III, https://fi.wikipedia.org/wiki/Johannes_Paavali_I, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkkohistoria_(Eusebios), https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavit_1800-luvulta_nykypäivään, https://fi.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Löhe, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvään_Pyhän_Olavin_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavali_VI, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ambrosius, https://fi.wikipedia.org/wiki/Christine_ja_Elisabeth_Planström

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ kirkolla kirkolleen ››

Yleistä "kirkolle" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle kirkolle ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "kirkolle" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "kirkolle" käytöstä.