Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita lähteä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle lähteä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään lähteä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "lähteä".

Lähteä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan lähteä käyttöä lauseessa.


 1. Katujengeistä on yleensä helppo lähteä.


 2. Takua päättää Jallerin löydettyään lähteä.


 3. Hän sai vuonna 1948 luvan lähteä slummeihin.


 4. Sillä ei kannattanut lähteä kauas rannikosta.


 5. Dimitri on tehnyt päätöksen lähteä Valamosta.


 6. Kesällä 2000 Dalglishkin sai lähteä seurasta.


 7. Kaikki päättävät lähteä hakemaan apua yhdessä.


 8. Vuonna 1892 Grönvold päätti lähteä Amerikkaan.


 9. Kesällä 1977 Dalglish päätti lähteä Celticistä.


 10. Häirittynä se voi lähteä lentoon myös päivällä.


 11. Alibiadeella oli myös muita syitä lähteä Spartasta.


 12. Hän aikoi nyt lähteä itään sotimaan Persiaa vastaan.


 13. Hän on myös kertonut, että aikoo lähteä kiertueelle.


 14. Benin piti kuitenkin lähteä takaisin omistajansa luo.


 15. Bushin hallinnolta tehtävän lähteä Nigeriin Afrikassa.


 16. Pian albumin julkaisun jälkeen Gruber, Driscoll ja Soule saivat lähteä yhtyeestä.


 17. Akilleus haluaa lähteä valtaukseen, koska hänen mukaansa kohtaloaan ei voi paeta.


 18. Osallistuttuaan juhliin Bürgerbräukellerissä Hitler päätti lähteä hieman aiemmin.


 19. Giles päättää lähteä takaisin Englantiin, eikä lukeudu enää sarjan päähenkilöihin.


 20. Hiihtämään voi lähteä joko Muurahaisesta Kauhajoelta tai Lauhansarvesta Isojoelta.


 21. Muska lopetti koulunkäynnin 17-vuotiaana keskikouluun, kun hän päätti lähteä keikkailemaan laulajana.


 22. Pretoriaanikaarti kuitenkin hyökkäsi keisarien kimppuun Palatiumilla, ennen kuin nämä ehtivät lähteä.


 23. Watih ja Sulalim -linnoitusten asukkaat antautuivat, joten he saivat lähteä irtain omaisuus mukanaan.


 24. Kun Poros sai kuulla tästä tappiosta ja poikansa kaatumisesta, hän päätti lähteä Aleksanteria vastaan.


 25. Musiikillisia kykyjä voi lähteä vahvistamaan ja kehittämään omista yksilöllisistä lähtökohdista käsin.


 26. Lisäksi juoksijat ja lyöjät alkoivat sopia erilaisia merkkejä siitä, koska kannatti lähteä juoksemaan.


 27. Muutamia päiviä kurssin jälkeen, Mangs sai viranomaisten kirjallisen määräyksen lähteä linnoitustöihin.


 28. Grant päätti kuitenkin pian lähteä Washingtonista sotakentälle kenraali George Meaden joukkojen tueksi.


 29. Mikäli lajitoveri tulee reviirille, sen isäntä saattaa kohottautua ja lähteä häätämään tunkeilija pois.


 30. Vuoden 2010 alussa perustajajäsen Deuce päätti lähteä yhtyeestä musiikillisten erimielisyyksien vuoksi.


 31. Dumas’n terveys oli huonontunut jälleen, ja hänelle myönnettiin lupa lähteä Egyptistä helmikuussa 1799.


 32. Jules järkyttyy poikansa ratkaisusta ja päättää lähteä muiden mukana hakemaan poikansa takaisin kotiin.


 33. Vasta vuonna 1948 äiti Teresa sai luvan lähteä luostarista ja mennä slummeihin kaikkein köyhimpien luo.


 34. Peter juoksee Gwenin luokse ja tunnustaa hänelle rakkautensa ennen kuin tyttö päättää lähteä Englantiin.


 35. Rekka suorastaan matelee, niinpä David päättää lähteä ohitukseen, mitä hänen ei olisi kannattanut tehdä.


 36. Ne joilla ei ollut henkilötodistusta ja ne jotka olivat kokonaan naisten vaatteissa pidätettiin; muiden annettiin lähteä.


 37. Hän päätti itse lähteä Zürichin-lennolle kouluttajaksi ja tarkkailla samalla erään Palairin kapteenikokelaan edistymistä.


 38. Jännitys kulminoitui lokakuuhun 2006, jolloin Obama sanoi ensi kertaa pohtivansa mahdollisuutta lähteä presidenttikisaan.


 39. Samoihin aikoihin Inna päätti lähteä yhtyeestä, sillä hän halusi pitää yhtyeen anonyymina, singlejä julkaisevana ryhmänä.


 40. Armenialaiset alkoivat nyt myös lähteä muualta maasta Armeniaan ja vastaavasti azereita muutti Armeniasta Azerbaidžaniin.


 41. Myös Urbanus II:n lupaukset ikuisesta autuudesta ja syntien anteeksiannosta olivat merkittäviä syitä lähteä ristiretkelle.


 42. He tekivät lähtöselvityksen Colgan Airin lennolle 5930, jonka oli määrä lähteä kello 6.00 Portlandista ja lentää Bostoniin.


 43. Pohjanmaalla muodostui myös perinteeksi lähteä etsimään töitä juuri Amerikkaan, eikä esimerkiksi Helsinkiin, kuten Savossa.


 44. Longinus oli kuitenkin saanut samalta orjalta myrkkyä ja sopinut hänen kanssaan, että hän voisi lähteä roomalaisten luokse.


 45. Hän jatkoi JYPissä vielä seuraavalla kaudella 1999–2000, mutta Örnskog sai lähteä joukkueesta 17 pelaamansa ottelun jälkeen.


 46. Lennon 93 oli määrä lähteä Newarkin kansainväliseltä lentoasemalta kohti San Franciscoa kello 8.00, mutta ruuhkaisen aamuliikenteen takia lento pääsi lähtemään vasta 8.42.


 47. Vuosituhannen vaihteessa Mäkynen päätti lähteä monesta yhtyeestä, koska useat kokoonpanot työllistivät häntä liikaa ja koska hän oli kiinnostunut elektronisesta musiikista.


 48. Lehnsherr, jonka näkemykset mutanteista eroavat Xavierin näkemyksistä päättää lähteä omille teilleen Salvadoren, Azazelin, Riptiden ja puolelleen siirtyneen Ravenin kanssa.


 49. Historiaa selitettäessä ei pidä lähteä hengestä tai itsetajunnasta, vaan aineellisista suhteista, jotka Marx ilman tarkempaa todistelua samaistaa taloudellisiin suhteisiin.


 50. Isän kuoltua vuonna 1876 Hjelt päätti lähteä Tammisaaren ruotsinkieliseen opettajaseminaariin, ja saatuaan vapaaoppilaspaikan hän aloitti kansakoulunopettajan opinnot 1878.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Katujengi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Bionicle:_Valon_Naamio, https://fi.wikipedia.org/wiki/Äiti_Teresa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruuhi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Laatokka-sarja, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenny_Dalglish, https://fi.wikipedia.org/wiki/Intohimon_iltapäivä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Henrik_Grönvold, https://fi.wikipedia.org/wiki/Oleanterikiitäjä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkibiades, https://fi.wikipedia.org/wiki/Probus, https://fi.wikipedia.org/wiki/It’s_Not_Me,_It’s_You, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kai_no_san_kyōdai, https://fi.wikipedia.org/wiki/Valerie_Plame, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ritchie_Blackmore’s_Rainbow, https://fi.wikipedia.org/wiki/Deidamia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Bürgerbräukeller, https://fi.wikipedia.org/wiki/Buffy,_vampyyrintappaja, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauhanvuoren_kansallispuisto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Muska, https://fi.wikipedia.org/wiki/Balbinus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Banu_Quraizan_joukkomurha, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hydaspesjoen_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Musikaalisuus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pesäpallo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Frank_Mangs, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulysses_S._Grant, https://fi.wikipedia.org/wiki/Galapagosinkyyryhaikara, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hollywood_Undead, https://fi.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alexandre_Dumas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puumanainen, https://fi.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Spider-Man_2, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kauhun_kilometrit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Stonewallin_mellakat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Palair_Macedonian_Airlinesin_lento_301, https://fi.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama, https://fi.wikipedia.org//wiki/Leevi_and_the_Leavings, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoristo-Karabahin_sota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavius_keskiajalla, https://fi.wikipedia.org/wiki/American_Airlinesin_lento_11, https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Daakian_sodat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Stefan_Örnskog, https://fi.wikipedia.org/wiki/United_Airlinesin_lento_93, https://fi.wikipedia.org/wiki/Teppo_Mäkynen, https://fi.wikipedia.org/wiki/X-Men:_First_Class, https://fi.wikipedia.org/wiki/Marxilainen_filosofia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vera_Hjelt

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ lähtevään lähteäkseen ››

Yleistä "lähteä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle lähteä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "lähteä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "lähteä" käytöstä.