Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita laittomaan

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle laittomaan tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään laittomaan lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "laittomaan".

Laittomaan lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan laittomaan käyttöä lauseessa.


  1. Muun muassa presidentti Carlos Menem sotkeutui laittomaan asekauppaan ja joutui puoleksi vuodeksi kotiarestiin.


  2. Vanhat perinteet yhdistettynä laittomaan kauppaan voi koitua useiden lajien olemassaolon kannalta kohtalokkaaksi.


  3. Tuolloin MDMA:n laittomaan tuottoon käytetty safroli oli peräisin pääosin Kambodžasta Cinnamomum parthenoxylon -puun juurikaarnasta.


  4. Määräyksiä ryöstöihin antoivat bolševikkien johtaja Vladimir Lenin sekä laittomaan rahoitukseen ja väkivaltaisiin iskuihin erikoistunut Leonid Krasin.


  5. Reagan uhkasi kesällä 1981 laittomaan lakkoon menneitä lennonjohtajia erottamisella ja toteutti uhkauksensa erottamalla 11 345 lakkoilijaa, kun nämä eivät palanneet töihin.


  6. Kivimäki esitti niihin pieniä lievennyksiä, kuten että laittomaan poliittiseen toimintaan osallistuneiden vaalikelpoisuus voitaisiin poistaa vain tuomioistuimen eikä keskusvaalilautakunnan päätöksellä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Argentiina, https://fi.wikipedia.org/wiki/Himalaja, https://fi.wikipedia.org/wiki/MDMA, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiflisin_pankkiryöstö_1907, https://fi.wikipedia.org//wiki/Ronald_Reagan, https://fi.wikipedia.org//wiki/Lapuanliike

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ laittoivat laittomaksi ››

Yleistä "laittomaan" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle laittomaan ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "laittomaan" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "laittomaan" käytöstä.