Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita laittomaksi

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle laittomaksi tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään laittomaksi lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "laittomaksi".

Laittomaksi lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan laittomaksi käyttöä lauseessa.


 1. Kanadassa MDMA luokiteltiin laittomaksi huumeeksi 1976.


 2. Suomessa puolue julistettiin lähes välittömästi laittomaksi.


 3. Keväällä 1915 julistettiin siionistinen toiminta laittomaksi.


 4. Samana vuonna Yhdysvalloissa MDA luokiteltiin laittomaksi huumeeksi.


 5. Tämä julistettiin aikanaan laittomaksi ja osa miehistä palasi takaisin.


 6. Samalla SSTP julistettiin laittomaksi ja sen sanomalehdet lakkautettiin.


 7. Yahya Khan julisti Awamiliiton laittomaksi ja poliittinen toiminta kiellettiin.


 8. Kommunismin hävittämislaki mahdollisti vastarintajärjestöjen julistamisen laittomaksi.


 9. Lakko todettiin Työtuomioistuimessa laittomaksi ja Akavan Erityisalat tuomittiin hyvityssakkoon.


 10. ANC ryhtyi alustavasti varautumaan maanalaiseen toimintaan peläten sen julistamista laittomaksi.


 11. Elokuussa 1560 Skotlannin parlamentti hylkäsi paavin auktoriteetin ja teki katolisen messun laittomaksi.


 12. Myös jotkin muut maat, kuten Ruotsi, Viro, Ranska ja Yhdysvallat, ovat luokitelleet JWH-018:n laittomaksi.


 13. Oikeusministerille myönnettiin lisäksi oikeus julistaa mikä hyvänsä yhteisö laittomaksi ja takavarikoida sen varat.


 14. Välimiesoikeus totesi myöhemmin irtisanomisen laittomaksi ja määräsi Laitiselle maksettavaksi 30 000 markan korvauksen.


 15. Nämä lait tekivät episkopaaleille laittomaksi omistaa kirkkoja ja kappeleita sekä järjestää julkisia jumalanpalveluksia.


 16. Vuonna 1986 MDMA lisättiin YK:n vuoden 1971 psykotrooppisten aineiden luetteloon laittomaksi psykotrooppiseksi aineeksi.


 17. IRA:n sopimuksenvastaisen siiven laittomaksi julistettu kokous nimitti hänet huhtikuussa 1922 armeijan esikuntapäälliköksi.


 18. Brittiläinen tuomioistuin totesi valtauksen laittomaksi ja North West Companylle annettiin 1817 lupa rakentaa linnoitus uudelleen.


 19. Suomen Journalistiliitto väitti nimilistan julkistamista laittomaksi, ja valitusten vuoksi lista poistettiin ohjelman verkkosivuilta.


 20. He olivat kauhuissaan utien ja New Mexicon kauppiaiden harjoittamasta orjakaupasta ja yrittivät julistaa tämän laittomaksi toiminnaksi.


 21. Puolueen lakkauttaminen nojasi korkeimman oikeuden kolme vuotta aikaisemmin antamaan päätökseen, jolla SSTP oli julistettu laittomaksi.


 22. Toisaalta Gordonin oikeudenkäynti ja teloitus todettiin laittomaksi ja Eyre oli vastuussa tarpeettomasta voimankäytöstä kapinan jälkeen.


 23. Jeltsin julisti kommunistipuolueen laittomaksi, takavarikoi sen omaisuuden ja lupasi Venäjän alueille vapautta niin paljon kuin ne tarvitsevat.


 24. Venäläisten lahjomat puolalaiset aateliset julistivat uuden perustuslain laittomaksi ja kutsuivat Venäjän armeijan palauttamaan olot entiseksi.


 25. Kun vetoomustuomioistuin totesi kaappauksen laittomaksi vuonna 2007, väliaikaishalinto kumosi perustuslain vuonna 2009 ja hallitsi maata asetuksilla.


 26. Hän ei muodostanut hallitusta määräaikaan mennessä, ja oikeuden päätöksellä hänen määräajan jälkeen muodostamansa Maia Sandun johtama hallitus todettiin laittomaksi.


 27. Vuonna 1953 kotkien ampuminen julistettiin kokonaan laittomaksi, ja vajaat kaksi vuosikymmentä myöhemmin kiellettiin ympäristöä vahingoittavien tuholaismyrkkyjen käyttö.


 28. Samana vuonna keisari Nikolai II julisti partion laittomaksi, koska liikkeen suojissa pelättiin tapahtuvan salaista sotilaskoulutusta – mutta toiminta jatkui monin paikoin salassa.


 29. YK julisti Etelä-Afrikan tasavallan edelleen jatkuneen läsnäolon Namibiassa laittomaksi vuonna 1971 ja vuonna 1972 YK:n yleiskokous tunnusti SWAPOn ainoaksi autenttiseksi edustajaksi Namibian kansalle.


 30. Tämä johti siihen, että 1985 DEA luokitteli MDMA:n laittomaksi huumeeksi Yhdysvalloissa, vaikka jotkin lääkärit vastustivat päätöstä, sillä MDMA:lla oli heidän mielestään mahdollista käyttöä psykoterapiassa.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/MDMA, https://fi.wikipedia.org/wiki/Etsivä_keskuspoliisi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Alija, https://fi.wikipedia.org/wiki/Salomonsaaret, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_kommunistijuttu_1923, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pakistanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Apartheid, https://fi.wikipedia.org/wiki/Air_Finland, https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_episkopaalinen_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/JWH-018, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tamminiemen_pesänjakajat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Liam_Lynch_(sotilas), https://fi.wikipedia.org/wiki/Fort_Gibraltar, https://fi.wikipedia.org/wiki/Toimittajaliitto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ute-intiaanit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Morant_Bayn_kapina, https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_hajoaminen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Stanislaus_II_Poniatowski, https://fi.wikipedia.org/wiki/Fidži, https://fi.wikipedia.org/wiki/Moldova, https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkopäämerikotka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Partio_Suomessa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Namibia

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ laittomaan laittomalle ››

Yleistä "laittomaksi" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle laittomaksi ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "laittomaksi" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "laittomaksi" käytöstä.