Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita latvialaisten

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle latvialaisten tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään latvialaisten lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "latvialaisten".

Latvialaisten lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan latvialaisten käyttöä lauseessa.


  1. Kansallinen herääminen alkoi 1800-luvulla myös latvialaisten keskuudessa.


  2. Neuvostoliitosta tulleen maahanmuuton takia latvialaisten osuus väheni heidän omassa maassaan 52 prosenttiin.


  3. Tarkoitus oli edistää liiviläisten yhtenäisyyttä hallinnollisesti ja myös vaikeuttaa latvialaisten muuttoa alueelle.


  4. Myös käytössä olleet pajunkuorivirsut muistuttivat latvialaisten, liettualaisten ja valkovenäläisten käyttämiä virsuja.


  5. Maan pääväestön muodostavat liettualaiset, jotka ovat latvialaisten ohella maailman ainut jäljellä oleva balttilainen kansa.


  6. Liiviläinen kulttuuri ja kieli ovat latvialaisten niitä kohtaan tunteman mielenkiinnon takia hiljattain kokeneet uuden nousukauden.


  7. Toinen konflikti liiviläisten ja latvialaisten välillä tapahtui, kun ”liiviläisten kuninkaaksi” itsensä julistanut Uldriķis Kāpbergs pidätettiin vuonna 1939.


  8. Se oli käytetyin yhteensä viidestä 1930-luvulla julkaistusta liivinkielisestä oppikirjasta, mutta se joutui latvialaisten viranomaisten sensuroinnin kohteeksi, koska se koettiin liian kansallismieliseksi.


  9. Musiikilla oli tuolloin suuri merkitys, sillä liiviläiseen kansanmusiikkiin kohdistunut kiinnostus levisi pian myös latvialaiseen kansanmusiikkiin ja loi näin pohjan latvialaisten kansalliselle heräämiselle.


  10. Nimi Latvija on peräisin muinaisista latgalleista, joka yhdessä kolmen muun balttiheimon kuurilaisten, seelien ja semgallien sekä suomensukuisten liiviläisten kanssa muodostavat nykyisten latvialaisten etnisen perustan.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Latvia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Latvialaiset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Liiviläiset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Liettua

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ latvialaista latvian ››

Yleistä "latvialaisten" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle latvialaisten ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "latvialaisten" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "latvialaisten" käytöstä.