Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita matkustaja

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle matkustaja tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään matkustaja lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "matkustaja".

Matkustaja lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan matkustaja käyttöä lauseessa.


 1. Lentäjä Halme ja matkustaja Aroniemi hyppäsivät lähes samaan aikaan.


 2. Koneessa ollut yksinlentolupakirjan omannut ohjaaja kuoli ja matkustaja sai pahoja vammoja.


 3. Neljän tunnin kuluttua kaappauksesta yksi matkustaja ammuttiin ja työnnettiin ulos koneen ovesta.


 4. Eräs matkustaja käsittää Rachelin puhelun väärin ja luulee koneen ”vasemmassa filangissa” olevan vikaa.


 5. Makuupaikan saa kahden tai kolmen hengen hytistä ja matkustaja voi varata myös koko makuuhytin omaan käyttöön.


 6. Yksi miehistön jäsen ja yksi matkustaja loukkaantuivat vakavasti, ja seitsemän matkustajaa selvisi vähin vammoin tai vammoitta.


 7. Titanicin rikkain matkustaja John Jacob Astor IV auttoi raskaana olevan vaimonsa viimeiseen pelastusveneeseen mutta jäi itse laivaan.


 8. Kotkien ainoan kuolonuhrin vaatinut onnettomuus sattui syyskuussa 1941, kun KA-145 teki pakkolaskun Kokemäenjokeen ja koneen kyydissä ollut matkustaja hukkui.


 9. Näihin aikoihin ensimmäisen luokan matkustaja Benjamin Guggenheim meni hyttiinsä vaihtamaan parhaat vaatteensa ylleen ollakseen valmiina ”uppoamaan kuin herrasmies”.


 10. Kellukkeilla tehdyillä koelennoilla oli mukana vain yksi matkustaja, minkä taustalla saattoivat olla koneen vesiltä operoinnissa vastaan tulleet lentoonlähtövaikeudet.


 11. Erillisessä tutkimuksessa selvisi kuitenkin, että koneen autopilotti meni pois päältä samaan aikaan, kun eräs matkustaja sai tekstiviestin ja toisen puhelimeen soitettiin.


 12. Naapurimaihin verrattuna tiet ovat hyvässä kunnossa ja minibussilla matkustaminen miellyttävää, sillä niiden lasketaan olevan täynnä kun jokaisella istumapaikalla on yksi matkustaja.


 13. Vuonna 1991, kun Willis matkusti bussissa ja kiroili päässään kuuluville äänille, eräs toinen matkustaja luuli Willisin kiroilleen hänelle ja viilsi veitsellä hänen oikeaan poskeensa.


 14. Onnettomuudesta selvisi vain viisi henkilöä: nelihenkinen ohjaamomiehistö, joka poistui ohjaamon ikkunasta, ja yksi matkustaja, Ranko Sarajčić, joka poistui runkoon tulleen repeämän kautta.


 15. Läheisessä talossa asuneet nuoret huomasivat Washington- ja Cherry-katujen sivuun pysähtyneen taksin, jonka matkustaja näytti kumartuneen lyyhistyneen kuljettajan ylle ja soittivat välittömästi poliisille.


 16. Bertramin hotellissa (1965) nuori murhaaja kuvataan Luciferin lapseksi, Kurpitsajuhlassa (1969) lapsia murhataan surutta ja huipentumana Salaperäinen matkustaja (1970), jossa nuoret ovat pahuuden ja terrorin levittäjiä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Valmet_Tuuli_II, https://fi.wikipedia.org/wiki/SAI_KZ_II, https://fi.wikipedia.org/wiki/Neerja_Bhanot, https://fi.wikipedia.org/wiki/Loppu_(Frendit), https://fi.wikipedia.org/wiki/Yöjuna_Suomessa, https://fi.wikipedia.org/wiki/ADC_Airlinesin_lento_53, https://fi.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://fi.wikipedia.org/wiki/VL_Kotka, https://fi.wikipedia.org/wiki/IVL_K.1_Kurki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Crossairin_lento_498, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruanda, https://fi.wikipedia.org/wiki/Wesley_Willis, https://fi.wikipedia.org/wiki/Aviogenexin_lento_130, https://fi.wikipedia.org/wiki/Zodiac_Killer, https://fi.wikipedia.org/wiki/Agatha_Christie

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ matkustaisivat matkustajaa ››

Yleistä "matkustaja" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle matkustaja ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "matkustaja" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "matkustaja" käytöstä.