Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita menetystä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle menetystä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään menetystä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "menetystä".

Menetystä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan menetystä käyttöä lauseessa.


 1. Symmetristä näön menetystä voi ilmetä myös, mutta harvoin.


 2. Ennen Karjalan menetystä myös Viipurissa oli islamilainen hautausmaa.


 3. Allergiseen reaktioon voi liittyä myös esimerkiksi päänsärkyä, väsymystä tai äänen menetystä.


 4. Vallanvaihdos, joka pudotti myös prinssi Yusufin asemastaan, oli merkinnyt Hasanille henkilökohtaisen vallan menetystä.


 5. Beatles for Sale alkaa kolmella melankolisella kappaleella, jotka käsittelevät romanttista tai henkilökohtaista menetystä.


 6. Hän osoitti aitoa katumusta ja surua, mutta samalla pelkäsi Jumalan rangaistusta teostaan ja kansainvälisen maineensa menetystä.


 7. Jaksosta puuttui kokonaan musiikki ja sekavia tehosteita käytettiin ilmaisemaan poissaolon tunnetta ja menetystä, jotka liittyvät läheisen kuolemaan.


 8. Liettua ei kuitenkaan ollut tunnustanut historiallisen pääkaupunkinsa menetystä, vaan vuonna 1928 Vilna kirjattiin perustuslakiin Liettuan pääkaupungiksi.


 9. Philippus ei halunnut palata tyhjin käsin, koska se olisi merkinnyt kunnian ja luottamuksen menetystä, joten hän päätti etsiä toisen reitin rannikkotasangolle.


 10. Cohenin runot ja laulut käsittelevät etenkin rakkautta, uskontoa (erityisesti juutalaisuutta), seksiä, menetystä, masennusta, valtaa ja loppuaikoina myös kuolemaa.


 11. Kun järjestelmä muodollisesti lakkautettiin toisen maailmansodan jälkeen, se merkitsi buddhalaisuudelle suurta tulojen menetystä ja siten taloudellista epävarmuutta.


 12. Cohenin runot ja laulut käsittelevät etenkin rakkautta, uskontoa (erityisesti juutalaisuutta), seksiä, menetystä, masennusta, valtaa ja viimeisinä aikoinaan myös kuolemaa.


 13. Sodan puhjettua sinne siirrettiin Eritreasta joitakin yksiköitä, koska pelättiin Itä-Afrikassa olevien Italian alueiden menetystä ja siten alusten joutumista Britannialle.


 14. Vaikka liitos Venäjään merkitsi itsenäisyyden menetystä ja Georgian ortodoksisen kirkon autokefalia lakkautettiin vuonna 1811, liitos avasi myös uuden ikkunan Eurooppaan ja vakautti maan tilanteen.


 15. Viestien tuottamiseen ja vastaanottamiseen saatetaan jopa käyttää eri menetelmiä: jos henkilö on oppinut kielen ennen kuulon menetystä, hän saattaa itse puhua, mutta ottaa viestejä vastaan viittomina.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/B12-vitamiini, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Islam-seurakunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Allergia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Çerkes_Hasanin_välikohtaus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Beatles_for_Sale, https://fi.wikipedia.org/wiki/Elisabet_I, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruumis_(Buffy,_vampyyrintappaja), https://fi.wikipedia.org/wiki/Puolan_uhkavaatimus_Liettualle_1938, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmas_makedonialaissota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Danka-järjestelmä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Regia_Marina, https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuurosokeus

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ menetysten menetä ››

Yleistä "menetystä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle menetystä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "menetystä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "menetystä" käytöstä.