Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita moskeijan

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle moskeijan tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään moskeijan lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "moskeijan". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan moskeijan eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat moskeijana ja moskeijansa. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan moskeijan taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Moskeijan lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan moskeijan käyttöä lauseessa.


 1. Islamilaiset olivat rakentaneet yhden tilalle moskeijan.


 2. Alun intro parodioi moskeijan rukouskutsujien, muezzinien laulua.


 3. Hän kuoli 1719, ja hänet haudattiin Fadil Ahmed paššan moskeijan viereen.


 4. Ibn Hishamin mukaan myös Muhammed määräsi huorintekijät kivitettäviksi moskeijan portilla.


 5. Yksi heistä, Zakarya nimeltään, rakensi kaupunkiin kuuluisan moskeijan, joka valmistui vuonna 1515.


 6. Espanjalaiset ryöstivät muun muassa palatsin, ja pääkaupungin moskeijan ja muita arvokkaita kohteita.


 7. Helsingin lisäksi Suomen Islam-seurakunta omistaa Järvenpään moskeijan sekä rukoushuoneet Turussa ja Kotkassa.


 8. Kuningas Abdullah ammuttiin heinäkuussa 1951 Al-Aksan moskeijan portailla, yhdellä islamin pyhimmistä paikoista.


 9. Vuonna 1992 äärihindut tuhosivat moskeijan, mikä laukaisi laajoja väkivaltaisuuksia hindujen ja muslimien välillä.


 10. Koraanin lukeminen onkin islamissa seremoniallista, kun taas tiedot islamin opetuksista saadaan moskeijan imaamilta.


 11. Sarah Palinin mukaan moskeijan rakentaminen lähelle Ground zeroa on huono idea, mutta niin on Koraanien polttaminenkin.


 12. Temppelin rauniot on löydetty paikalla nykyisin olevan moskeijan, aiemman kreikkalaisortodoksisen kirkon pohjoispuolelta.


 13. Aterian jälkeen kaupunkilaiset kerääntyvät sulttaaninpalatsin ja moskeijan väliselle kadulle, jossa rummuin ilmoitetaan juhlien jatkumisesta.


 14. Edellinen sulttaani Mustafa II oli määrännyt asetuksen vuonna 1697, jonka mukaan vääräuskoiset eivät saaneet tehdä kauppaa ja asua moskeijan läheisyydessä.


 15. Vuonna 989 perustetun Sankoren moskeijan vieressä Timbuktussa sijaitsevassa Sankoren yliopistossa oli jo 1100-luvulla yli 25 000 opiskelijaa useista eri maista.


 16. Johtajaksi tuli entinen yökerholaulaja ja New Yorkin moskeijan johtaja Louis Farrakhan, joka oli jo vuonna 1955 tullut liikkeeseen mukaan ja päässyt NOI:n sisäpiiriin.


 17. Alfonson ollessa poissa kaupungista Toledon arkkipiispaksi nimitetty ranskalainen Bernard de Sauvetot otti muun kirkkorakennuksen puutteessa käyttöönsä Toledon moskeijan.


 18. Hän myös rakennutti varoillaan julkisia rakennuksia, kuten karavaaniseraljin ja Valide Hanin moskeijan Istanbulin vanhan torin varrelle sekä Perjantai-moskeijan Üsküdariin.


 19. Alfonso lupasi säilyttää suuren moskeijan koskemattomuuden, ja tasoittaakseen eri uskontojen ja väestöjen suhteita Alfonso nimitti mozarabi Sisnando Davídizin kaupungin kuvernööriksi.


 20. Vuonna 1992 maassa syttyi jälleen väkivaltaisuuksia hindujen ja muslimien kesken, kun äärihindut tuhosivat mogulivaltakunnan perustajan Baburin kunniaksi pystytetyn moskeijan Ayodhyassa.


 21. Vaurastuttuaan Kara Mustafa tuki syntymäkylänsä infrastruktuuria ja perusti sinne muun muassa koulun ja äitinsä muistolle omistamansa moskeijan sekä rakennutti sen keskustaan puhtaan veden kaivon.

Moskeijana lauseessa

Moskeijana on muunnos sanasta moskeijan, alta löydät esimerkkilauseita sanalle moskeijana.


 1. Jonkin aikaa se oli moskeijana, ja siitä muistona on alttarista oikealle muslimien rukouspaikka mihrab.


 2. Turkkilaisvallan ajan rakennus toimi moskeijana, ja vuoden 1723 tulipalon jälkeen se kunnostettiin barokkityyliin.

Moskeijansa lauseessa

Moskeijansa on muunnos sanasta moskeijan, alta löydät esimerkkilauseita sanalle moskeijansa.


 1. Leirillä oli omat moskeijansa, koulunsa ja muut julkiset rakennuksensa.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ moskeijalle moskeijaopas ››

Yleistä "moskeijan" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle moskeijan ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "moskeijan" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "moskeijan" käytöstä.