Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita nopeutti

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle nopeutti tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään nopeutti lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "nopeutti".

Nopeutti lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan nopeutti käyttöä lauseessa.


 1. Oma pappi nopeutti merkittävästi saarnahuonekunnan kehitystä.


 2. Sen sijaan Saksan apu nopeutti olennaisesti valkoisten voittoa.


 3. Rautatieyhtiöille myönnettiin pakkolunastusoikeus, mikä nopeutti ratojen rakentamista.


 4. Vuonna 1978 valmistunut Vaajakosken moottoritie nopeutti yhteyttä Jyväskylän keskustaan.


 5. Vaikka sotaretki keskeytettiinkin, se nopeutti Espanjan halua myydä Florida Yhdysvalloille.


 6. Matkailu toi Andorraan vaurautta ja uusia työpaikkoja, mikä puolestaan nopeutti väestönkasvua.


 7. Monet vatjalaiset toimivat Pietarissa ajureina tai tehdastyöläisinä, mikä nopeutti osaltaan kansan häviämistä.


 8. Korealaisten maahanmuutto Japaniin 600-luvun lopulla nopeutti huomattavasti kiinalaisen kulttuurin omaksumista.


 9. Saksassa tapahtunut vallankumous kuitenkin nopeutti aselevon solmimista ja teki nämä suunnitelmat tarpeettomiksi.


 10. Saaren sähköverkkoa kehitettiin, mikä nopeutti uusien teollisuudenalojen, kuten tekstiili- ja kemianteollisuuden kasvua.


 11. Se toimi osoituksena siitä, miten paljon uusi suihkukone nopeutti matkustamista Neuvostoliiton kauimmaisten kolkkien välillä.


 12. Tämä ei varsinaisesti ratkaissut sodan lopputulosta, mutta nopeutti arvioiden mukaan sen päättymistä jopa usealla kuukaudella.


 13. Rakennustyöt etenivät hitaasti, kunnes pääradan rakentaminen Töölönlahden poikki loi kannustimen alueen kehittämiseen ja nopeutti vauhtia.


 14. Törmäyksen jälkeen Titanic höyrysi eteenpäin vielä kymmenen minuutin ajan, mikä nopeutti uppoamista merkittävästi, sillä se lisäsi painetta, jolla vesi hyökyi sisään.


 15. Tärkeitä seikkoja olivat muun muassa kirjapainotaidon keksiminen, joka nopeutti tekstien ja ajatusten leviämistä, sekä löytöretkien seurauksena laajentunut maailmankuva.


 16. Suureen uhrilukuun vaikutti osaltaan sisustuksessa laajalti käytetty polyuretaani, joka nopeutti palon leviämistä ja vapautti palaessaan myrkyllisiä kaasuja, jotka tukehduttivat uhrit nopeasti.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuusjoen_seurakunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_interventio_Suomen_sisällissodassa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Teollinen_vallankumous, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaajakosken_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Andrew_Jackson, https://fi.wikipedia.org/wiki/Andorra, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vatjalaiset, https://fi.wikipedia.org//wiki/Japanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Compiègnen_aselepo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Taiwanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu-104, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kluuvinlahti, https://fi.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolisen_kirkon_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Club_Cinq-Septin_tulipalo

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ nopeuttavia nopeuttivat ››

Yleistä "nopeutti" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle nopeutti ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "nopeutti" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "nopeutti" käytöstä.