Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita oviaukko

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle oviaukko tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään oviaukko lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "oviaukko".

Oviaukko lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan oviaukko käyttöä lauseessa.


  1. Maalattiaisen kodan oviaukko oli yleensä itään päin.


  2. Runkohuoneen oviaukko on epäsymmetrisesti sijoitettu.


  3. Seinät olivat kiveä tai savitiiltä, eikä niissä ollut muita aukkoja kuin matala oviaukko.


  4. Portaikon oviaukko on edelleen runkohuoneen eteläseinässä noin neljän metrin korkeudella.


  5. Tipien takaosa rakennettiin yleensä vallitsevaa länsituulta kohti, jolloin oviaukko osoitti itään.


  6. Sarkofagi on hiukan leveämpi kuin kammion oviaukko, joten se on täytynyt sijoittaa paikalle ennen seiniä.


  7. Louhisaaren arkkitehtuuri oli kuitenkin aikansa elänyttä ja makuualkovi vanhanaikainen, joten 1790-luvulla alkovi purettiin ja oviaukko sen ja salin välillä suljettiin.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tofalarit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyrvään_Pyhän_Olavin_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Inkavaltakunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulvilan_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tipi_(intiaaniteltta), https://fi.wikipedia.org/wiki/Kheopsin_pyramidi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhisaaren_kartano

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ ovia oviaukkoa ››

Yleistä "oviaukko" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle oviaukko ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "oviaukko" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "oviaukko" käytöstä.