Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita päätie

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle päätie tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään päätie lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "päätie".

Päätie lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan päätie käyttöä lauseessa.


  1. Roihuvuoren päätie on Roihuvuorentie, mutta kadunnimistö voidaan jakaa kolmeen ryhmään:.


  2. Rannikkoa pitkin kulkenut päätie oli 4 000 kilometriä pitkä ja jopa seitsemän metriä leveä.


  3. Crespi d’Addan pohjakaava on geometrinen, ja kylän jakaa kahteen osaan Capriatesta tuleva päätie.


  4. Moritziin ja Pontresinaan sekä päätie numero 27 kulkevat pitkin Engadinin laaksoa ja Zuozin kautta.


  5. Päätie 1, päätie 2 ja päätie 3 lähtevät Maarianhaminasta ja vievät Eckeröhön, Vårdöhön ja Lumparlandiin.


  6. Kreetan päätie on saaren pohjoisrannikkoa Kíssamoksesta Siteíaan kulkeva EO90-kansallistie eli ”Kreetan kansallistie”.


  7. Saaren päätie oli 2,4 kilometrin mittainen satamasta majakalle johtava Majakantie, jota kutsuttiin humoristisesti myös Valtakaduksi.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Roihuvuori, https://fi.wikipedia.org/wiki/Inkavaltakunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Crespi_d’Adda, https://fi.wikipedia.org/wiki/Zuoz, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta, https://fi.wikipedia.org//wiki/Kreeta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tytärsaari

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ päätetään päätien ››

Yleistä "päätie" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle päätie ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "päätie" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "päätie" käytöstä.