Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita päättäjänä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle päättäjänä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään päättäjänä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "päättäjänä".

Päättäjänä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan päättäjänä käyttöä lauseessa.


  1. Happi toimii elektroninsiirtoketjun päättäjänä, niin sanottuna terminaalisena elektronien vastaanottajana.


  2. Brahe kuitenkin tiettävästi nautti itsenäisistä tehtävistä, joissa sai olla ylimpänä päättäjänä joutumatta ottamaan käskyjä keneltäkään.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Oksidatiivinen_fosforylaatio, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari_Brahe

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ päättäjäisissä päättäjät ››

Yleistä "päättäjänä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle päättäjänä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "päättäjänä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "päättäjänä" käytöstä.