Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita pystysuora

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle pystysuora tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään pystysuora lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "pystysuora". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan pystysuora eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat pystysuoraa, pystysuoralla, pystysuoran ja pystysuorat. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan pystysuora taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Pystysuora lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan pystysuora käyttöä lauseessa.


 1. Silmät ovat pienet ja pupilli on pystysuora.


 2. Pohjoisreunassa on ylikalteva, pystysuora jyrkänne.


 3. Varsi on karvainen, pystysuora, ja siinä on muutamia varsilehtiä.


 4. Ensimmäisen T27-mallin ohjaamo oli erittäin kantikas ja kaksiosainen tuulilasi oli pystysuora.


 5. Julkisivujen voimakas pystysuora jako suuntasi huomion kantaviin rakennelmiin, mikä korosti rakennuksen korkeusvaikutelmaa.


 6. Etelänmustavalailla on tapana ottaa pystysuora asento ilmaan ja keinua selällään, ne tekevät sitä noin 2 minuuttia kerralla.


 7. Monilla naarailla nousee kurkusta pystysuora valkea kiila ohi posken, ja joillakin yksilöillä on tumma, epäselvärajainen kuvio posken yläosassa.


 8. Siinä oli kannen yläpuolinen nokka-akseli, joka oli toteutettu erikoisella tavalla: nokka-akselia käytti pystysuora akseli kahden kartiohammaspyöräparin kautta.


 9. Sisällä kohoumia, jotka ovat isännöi sisällä La Negra Muodostumista, on olemassa useita pystysuora tai lähes pystysuora suonet laakeri chalcopyrite, magnetiitti ja aktinoliitti.


 10. Tehokkaimpaan kierähdykseen kuului nopea ja matala vauhdinotto, käsien heilautus ponnistettaessa, vapaan jalan heilauttaminen suorana eteen, pystysuora kehon asento ponnistuksen jälkeen ja sukellus riman yli.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Puffadderit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Luikkionvuori, https://fi.wikipedia.org/wiki/Papelorikko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tatra_T27, https://fi.wikipedia.org//wiki/Stockmannin_Helsingin_keskustan_tavaratalo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Etelänmustavalas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Siperiantavi, https://fi.wikipedia.org/wiki/NW_T, https://fi.wikipedia.org/wiki/La_Negra_-muodostuma, https://fi.wikipedia.org/wiki/Korkeushyppy

Pystysuoraa lauseessa

Pystysuoraa on muunnos sanasta pystysuora, alta löydät esimerkkilauseita sanalle pystysuoraa.


 1. Heittoliikkeitä on kahta erilaista tyyppiä, pystysuoraa ja vinoa.


 2. Kaksi konetta teki 19 pystysuoraa laskeutumista pimeässä hyödyntäen DAS:in tuottamaa kuvaa.


 3. Puumangusti kykenee laskeutumaan alas jopa sellaista pystysuoraa puunrunkoa pitkin, jonka halkaisija on vain neljä senttimetriä.


 4. Emo ei auta poikasiaan ulos pesästä, vaan poikasilla on terävät kynnet, joilla ne tarrautuvat puuhun pystysuoraa seinämää noustessaan.


 5. Noin 200 metrin päässä Ilhéu Chãosta sijaitsee merestä pystysuoraa noin 40 metrin korkeuteen kohoava kallio, jonka halkaisija on paikoin noin kahdeksan metriä.


 6. Watson aikoi alkuun hypätä heittoistuimella Alraigo-nimisen aluksen läheisyyteen, mutta päätti yrittää pystysuoraa VTOL-laskeutumista aluksen rahtikonttipinon päälle.


 7. Tämän ominaisuuden ansiosta se voi laskeutua vaivattomasti pystysuoraa puunrunkoa pitkin pää alaspäin tai vaikka roikkua vaakasuorasta oksasta pitäen kiinni vain takajalkojensa kynsillä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Heittäminen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin_F-35_Lightning_II, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puumangusti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Telkkä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Desertassaaret, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sea_Harrierin_pakkolasku_Alraigolle, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puuleopardi

Pystysuoralla lauseessa

Pystysuoralla on muunnos sanasta pystysuora, alta löydät esimerkkilauseita sanalle pystysuoralla.


 1. Lisäksi jäykkä, tikkamainen pyrstö tukee lintua pystysuoralla pinnalla, kuten isännän kyljellä.


 2. Vuonna 1913 esitellyssä Babylettessa oli nelisylinterinen moottori ja pystysuoralla valitsimella varustettu kulissivaihde.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Loisnokkelit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mathis

Pystysuoran lauseessa

Pystysuoran on muunnos sanasta pystysuora, alta löydät esimerkkilauseita sanalle pystysuoran.


 1. Pilarin pystysuoran osuuden ja kartio-osuuden välissä on koristelista, ja kartion huipulla on kivikukka.


 2. Vedet putoavat pystysuoran jyrkänteen reunalta 25–75 metrin levyiseen rotkoon, jonka kumpikin reunajyrkänne on yhtä korkea.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mehmed_Paša_Sokolovićin_silta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Victorian_putoukset

Pystysuorat lauseessa

Pystysuorat on muunnos sanasta pystysuora, alta löydät esimerkkilauseita sanalle pystysuorat.


 1. Kirkon seinät ovat pystysuorat ja korkeat.


 2. Ne ovat pystysuorat ja 9–19 senttiä pitkät.


 3. Lähes pystysuorat seinämät putoavat kilometrin alaspäin.


 4. Julkisivua korostavat pystysuorat rakenteet ja suuret lasipinnat.


 5. Saarelle tyypillisiä piirteitä ovat kukkulat ja pystysuorat kalliot.


 6. Koalan silmien pupillit ovat muista pussieläimistä poiketen pystysuorat viillot.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalevan_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puna-antilooppi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Peru, https://fi.wikipedia.org//wiki/Stockmannin_Helsingin_keskustan_tavaratalo, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kythera, https://fi.wikipedia.org/wiki/Koala

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ pystyssä pystysuoraan ››

Yleistä "pystysuora" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle pystysuora ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "pystysuora" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "pystysuora" käytöstä.