Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita pystytti

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle pystytti tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään pystytti lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "pystytti".

Pystytti lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan pystytti käyttöä lauseessa.


 1. Siinä kerrotaan, kuinka kuningas Sanjaya pystytti 6.


 2. Ceaușescu rakensi poliisivaltion ja pystytti henkilökultin.


 3. Myöhemmin Aristoteles pystytti Hermiaalle patsaan Delfoihin.


 4. Belisarius pystytti leirin 6 kilometrin päähän Ad Decimumista 13.


 5. Yhdysvallat pystytti Kuuhun lippunsa vuonna 1969 ja Kiina vuonna 2020.


 6. Samoihin aikoihin Bartolomeu Dias pystytti ristin nykyiseen Lüderitziin.


 7. Octavianus ei välittänyt tästä, vaan pystytti leirinsä Rooman ulkopuolella.


 8. Hautamuistomerkin pystytti Suomen Kirjailijaliitto, joka ylläpitää hautaa edelleen.


 9. Legioonan komentaja Gaius Macrinus Decianus pystytti voitonmonumentin Lambaesikseen.


 10. Hadrianus pystytti uuden Pantheonin entiselle paikalle vuosien 120 ja 124 välisenä aikana.


 11. Vuonna 1951 Kuhmoisten saha- ja metsätyöläisten ammattiosasto pystytti haudalle muistomerkin.


 12. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura pystytti 1886 haudalle muistomerkin, jossa on kanteleen kuva.


 13. Oulun Suomalainen Klubi, Väinö Kokon johdolla pystytti Iston haudalle muistomerkin kesällä 1936.


 14. Jacques Cartier pystytti 1534 ristin Gaspén niemimaalle ja valtasi alueen kuningas Frans I:n nimeen.


 15. Hän pystytti enintään 200 000 kuulijalle mitoitetut 16 kaiutinrivistöä ja 20 metrin korkuiset kaiutintornit.


 16. Vuonna 2008 Manchester United pystytti Old Traffordin viereen Bestin, Denis Law'n ja Bobby Charltonin patsaan.


 17. Viktoria omisti paljon aikaansa Albertin suunnitelmien loppuunsaattamiseen ja pystytti hänelle useita patsaita.


 18. Belisarius eteni Darasta kahdeksan kilometrin päähän persialaisten hallitsemasta Nisibisistä ja pystytti leirin.


 19. Vuonna 2009 se pystytti ruohikolleen kyltin, johon oli punaisin kirjaimin kirjoitettu teksti "Islam on saatanasta".


 20. Herodes pystytti Temppelin pääsisäänkäynnin yläpuolelle Rooman valtakunnan symbolin, suuren kotkaa esittävän patsaan.


 21. Kangasniemen Kotiseutuyhdistys pystytti vuonna 1979 muistokiven Salomaan syntymäkodin paikalle Luusniementien varrelle.


 22. Vaellettuaan yli 200 kilometriä Louisianan nykyiselle rajalle retkikunta pystytti Sabinejoen rantaan pienen linnakkeen.


 23. CPR myös pystytti kaupunkiin läntisen Kanadan ensimmäisen viljasiilon, mutta vuokrasi sen myöhemmin Joseph Goodwin Kingille.


 24. Molempien osapuolien tappiot olivat suuret, ja Trajanus pystytti kaatuneiden roomalaisten kunniaksi taistelupaikalle alttarin.


 25. Muuttomatkalla saattue pystytti peurannahoista tehtyjä telttoja yösijoikseen, joissa saatettiin viipyä huonolla säällä kuukausiakin.


 26. Hän pystytti myös julkisia muistomerkkejä useisiin kaupunkeihin Välimeren pohjukan alueelle, mutta myös Antiokiaan, Ateenaan ja Spartaan.


 27. Hän sai kapinalliset kiinni Membressassa (nykyinen Majaz al Bab) noin 64 kilometriä Karthagosta ja pystytti leirin Medjerdajoen varrelle.


 28. Hänen hautansa sijaitsee Capella del Santissimossa Santa Crocen kirkossa, jonne hänen vaimonsa pystytti myös marmorisen hautamuistomerkin.


 29. Hän sai mahdollisuuden jatkaa kovaa harjoittelua, kun kehonrakennuksesta pitävä upseeri pystytti hänelle kuntosalin, jota hän sai käyttää vapaasti.


 30. Hän pystytti reitin varrelle leirejä, joille hän saattoi vetäytyä epäonnistuneiden huipulle nousujen jälkeen joutumatta palaamaan vuoren juurelle asti.


 31. Pater sene fecit” eli suomeksi ”Suloisen tyttärensä Sigridin, joka riistettiin elämästä kahdennellatoista ikävuodella, lepopaikaksi pystytti hänen isänsä.”.


 32. Taistelupaikan lähistöille Mäkkylään on haudattu saksalainen sotilas Xavier Brummer, jonka haudalle Leppävaaran suojeluskunta pystytti graniittisen muistokiven 1923.


 33. Löyttymäen kyläseura pystytti toukokuussa 2012 Janakkalan Löyttymäkeen muistokiven, jossa todetaan Mechelinin laatineen vuonna 1905 Suomelle perustuslain Löyttymäen kartanossaan.


 34. Toisen sotaretken aikana osmanien armeija saavutti joitakin voittoja; se valtasi Tšigirinissä olleen kasakkalinnoituksen sekä pystytti omia linnoituksia Dneprin ja Bugin varrelle.


 35. Vuonna 1336 Takauji kääntyi Go-Daigoa vastaan ja kruunasi keisarin kilpailevasta vanhemmasta sukuhaarasta, jolloin Go-Daigo joutui pakenemaan seuraajineen etelään Naran lähelle, jonne hän pystytti kilpailevan hovin.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mataramin_kuningaskunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Romania, https://fi.wikipedia.org/wiki/Aristoteles, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vandaalisota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Namibia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutinan_sota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Eino_Leino, https://fi.wikipedia.org/wiki/Gallienus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pantheon_(Rooma), https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuhmoisten_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Elias_Lönnrot, https://fi.wikipedia.org/wiki/Edvard_Isto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi_Ranska, https://fi.wikipedia.org/wiki/Woodstock, https://fi.wikipedia.org/wiki/George_Best, https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktoria_(Iso-Britannia), https://fi.wikipedia.org/wiki/Belisarius, https://fi.wikipedia.org/wiki/Polta_Koraani_-päivä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Herodes, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiski_Salomaa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_Cavelier_de_La_Salle, https://fi.wikipedia.org/wiki/Port_Arthur_(Ontario), https://fi.wikipedia.org/wiki/Daakian_sodat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Eskimot, https://fi.wikipedia.org/wiki/Michał_Kleofas_Ogiński, https://fi.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kilimanjaro, https://fi.wikipedia.org/wiki/Juséliuksen_mausoleumi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Krepost_Sveaborg, https://fi.wikipedia.org/wiki/Leo_Mechelin, https://fi.wikipedia.org/wiki/Merzifonlu_Kara_Mustafa_pašša, https://fi.wikipedia.org//wiki/Japanin_historia

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ pystytetään pystyttiin ››

Yleistä "pystytti" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle pystytti ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "pystytti" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "pystytti" käytöstä.