Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita rajoissa

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle rajoissa tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään rajoissa lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "rajoissa".

Rajoissa lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan rajoissa käyttöä lauseessa.


 1. Seuraavia aiheita tulee käsitellä hyvän maun tarkoissa rajoissa.


 2. Elokuva pysyi budjetin rajoissa ja kuvaukset päättyivät joka päivä kuudelta illalla.


 3. Lisäksi suonensisäiset nesteenvaihdot eli infuusiot ovat kiellettyä tietyissä rajoissa.


 4. Vaikka Titanicin peräsin olikin kooltaan määräysten rajoissa, sitä ei kuitenkaan voi pitää erityisen ajanmukaisena.


 5. Koodin on oltava kooltaan niissä rajoissa, että se mahtuu lukijalaitteen ikkunaan mutta on samalla riittävän suuri.


 6. Jotkut juutalaiset sopeutuivat hellenismiin uskonnon sallimissa rajoissa, kun taas toiset vastustivat sitä ankarasti.


 7. Orbital Sciences tarkensi tosin myöhemmin, että säteilyolot olivat sallituissa rajoissa ja että laukaisua yritettäisiin 9.


 8. Valtioneuvostolla on lain sallimissa rajoissa mahdollisuus antaa asetuksia, jotka täydentävät voimassa olevaa lainsäädäntöä.


 9. Tämän jälkeen ainoa tehtävään käytettävissä oleva lentokone oli CASA 235 -rahtikone, joka kykeni valvontaan ainoastaan lentäjien näkökyvyn rajoissa.


 10. Euroopan keskuspankki voi antaa asetuksia sen tehtäviin liittyen ja määrätä yrityksille sakkoja Euroopan unionin neuvoston asettamissa rajoissa, jos niitä ei noudateta.


 11. Oikeus soveltaa ekonomia-periaatetta kuuluu piispainkokoukselle tai synodille, joka voi puolestaan delegoida oikeuden yksittäisille piispoille kanonisen oikeuden rajoissa.


 12. Rakennussäädösten lieventyminen koskien rakentamista muurien rajoissa helpotti lisäksi kaupungin leviämistä muurien ulkopuolelle sekä sen esikaupunkialueiden yhdistämistä.


 13. Hayesin tärkeimpiä vaalilupauksia olivat virkamiesjärjestelmän uudistaminen, kultakantaan palaaminen ja etelävaltioiden itsehallinnon tukeminen perustuslain sallimissa rajoissa.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ rajoineen rajoista ››

Yleistä "rajoissa" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle rajoissa ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "rajoissa" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "rajoissa" käytöstä.