Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita rakentavat

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle rakentavat tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään rakentavat lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "rakentavat".

Rakentavat lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan rakentavat käyttöä lauseessa.


 1. Samaan aikaan kreikkalaiset rakentavat muurinsa.


 2. Ne rakentavat oksista suuren pesän korkeaan puuhun.


 3. He rakentavat yhteisen talon, johon he muuttavat asumaan.


 4. Hausat rakentavat talonsa vallihaudan ympäröimäksi ryhmäksi.


 5. Nuoret mehiläiset rakentavat kakustoa ja aloittavat meden keruun.


 6. Kotkat rakentavat useita varapesiä, joita ne käyttävät vuorovuosina.


 7. Pöllökehrääjät pesivät puissa, joihin ne rakentavat kuppimaisen pesän.


 8. Majavat syövät sen kuorta ja rakentavat sen oksista patoja sekä pesiä.


 9. Sekä uros että naaraat rakentavat pesäkeon kasviaineksesta ja mudasta.


 10. Luonnonvaraiset mehiläiset rakentavat vahakakustonsa puunkoloon tai onkaloon.


 11. Jotkin todiparit rakentavat pesän sisäänkäynnin suoran auringonpaisteen alle.


 12. Puuhun ne myös rakentavat pallomaisen, oksista ja lehdistä koostuvan pesänsä.


 13. Pehmytkoralleista poiketen kivikorallit rakentavat aragoniittista kalkkirunkoa.


 14. Ne rakentavat matalan, kulhomaisen pesän ruohoista, oksista, lehdistä ja juurista.


 15. Linnut rakentavat sen korkealle, vähintään 15 korkeuteen paljaan oksan kärjen sivulle.


 16. Myös koiraat ja synnyttämättömät naaraat rakentavat makuupesiä, joissa ne voivat levätä.


 17. Toukat rakentavat kupolimaisen kotelosuojan, jonka sisälle ne kutovat vielä kotelokopan.


 18. Reviirilleen ne rakentavat pienen, kupolinmuotoisen pesän, jonka sivulla on sisäänpääsyreikä.


 19. Pesintäaikaan vahanokat rakentavat heinänkorsista pallomaisen pesän, johon naaras munii 3–9 munaa.


 20. Alkuepäilyjen jälkeen kyläläiset käännytetään uskoon ja he rakentavat kylään sen ensimmäisen kirkon.


 21. Arokyyhkyrääkkänaaraalla on useita kumppaneita, jotka rakentavat pesän ja hautovat munat sen puolesta.


 22. Munat hedelmöittyvät vasta munimisen yhteydessä ja monet lajit rakentavat munia varten erityisen pesän.


 23. Poikueen suojelemiseksi kirjokalastajat rakentavat yhtä aitoa pesäkoloa kohden noin neljä valetunnelia.


 24. Pelastajat asuvat Turvapaikassa ja rakentavat sen uudelleen ilman Negania, joka on vankina Alexandriassa.


 25. Lisäksi Sýmillä toimii kaksi pientä venetelakkaa, jotka korjaavat ja rakentavat enimmäkseen kalastusveneitä.


 26. Aasianpöllökehrääjät rakentavat pienen pesän, jonka rakennusaineina ne käyttävät omia untuviaan ja sammalia.


 27. Lopulta päätettiin, että ruotsinkieliset rakentavat Ruotsalaisen kirkon ja suomenkieliset Suomalaisen kirkon.


 28. Pesässä on kuusikulmaisia kennoja, joita työmehiläiset rakentavat vaharauhasissaan valmistamastaan mehiläisvahasta.


 29. Iltapäivän loppupuolella gorillalauma valitsee itselleen yöpymispaikan ja lauman jäsenet rakentavat itselleen pesän.


 30. Tarhapeukaloiset ovat kolopesijöitä ja rakentavat pesänsä kallion koloon, vanhaan tikan koloon tai pesimälaatikoihin.


 31. Neljännessä toukkavaiheessa ne rakentavat pallomaisen toukkapesän, jonka sisälle myös koteloituminen lopulta tapahtuu.


 32. Tarhattujen mehiläisten pesiin laitetaan valmiita puukehyksisiä vahapohjukkeita, joihin mehiläiset rakentavat kakkunsa.


 33. Ne rakentavat risuista puun latvaan suuren kuppimaisen pesän, jonka reunat on sisustettu pienemmillä oksilla ja lehdillä.


 34. Kotilokurjet rakentavat ison, mutta huteran pesän, jonka rakennusaineena käytetään ruokoja risuja ja muuta kasvisainesta.


 35. Punajalkasuula ja joulusaarensuula sitä vastoin rakentavat pesänsä puuhun tai pensaaseen, jossa ne liikkuvat melko ketterästi.


 36. Jos pesä jostakin syystä tuhoutuu, rakentavat linnut yleensä uuden lähes samalle paikalle tai ainakin entisen pesän läheisyyteen.


 37. Nykyään seurakunnatkin suhtautuvat myönteisesti naakkaan ja rakentavat usein niille pesäpaikkoja kirkkoihin korjausten yhteydessä.


 38. Toukat ovat täysikasvuisia heinä-elokuun taitteessa ja rakentavat vaalean, venemäisen, noin 15 mm pitkän kotelokopan oksan sivuun.


 39. Amerikankeuhkokalojen lisääntymiskausi on sadekaudella, jolloin koiras ja naaras rakentavat kasvimateriaalista pesän, johon naaras munii.


 40. Ne kerääntyvät tavallisesti huonosti rakennettuihin, huteriin väliaikaispesiin, mutta rakentavat myös huolellisemmin tehdyn tukevan pesän.


 41. Se tehdään suojaisaan paikkaan matalan pensaan alle kasvillisuuden suojaan ja linnut rakentavat usein myös tunnelin pitääkseen pesän piilossa.


 42. Pelin tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1945 Etelämantereella sijaitsevaan salaiseen tukikohtaan, jossa natsit rakentavat avaruusaluksia kuulentoa varten.


 43. Kaikki lajit rakentavat risuista, oksista ja kaarnansuikaleista alkeellisen, kuppimaisen pesän pensaaseen tai puuntaimeen 1–2 metrin korkeuteen maanpinnasta.


 44. Pesän ne rakentavat tavallisesti noin kahden metrin korkeuteen matalalle oksalle tai pensaalle, mutta pesäpaikka voi olla myös tulvan synnyttämällä kasaumalla.


 45. Ne rakentavat pesänsä yleensä veden yläpuolelle puihin ja pensaisiin, joskus vain kymmenien senttien päähän vedenpinnasta, tavallisemmin 1–8 metrin korkeuteen.


 46. Lahden eteläosassa Hamelin Poolin alueella mikrobit rakentavat noin 2 000–3 000 vuotta vanhoja stromatoliittejä, jotka ovat syanobakteerien rakentamia kivimuodostelmia.


 47. Lisäksi hän raportoi vääriksi osoittautuneista huhuista, joiden mukaan alueella Bagdadin rautatietä rakentavat saksalaiset aikoivat vetää rautatien Karkemišin kummun läpi.


 48. Vesihämähäkit rakentavat vesikasvien joukkoon sukelluskelloa muistuttavan pesän eli kuplan, minne ne kuljettavat ilmaa takaruumiinsa ympärillä ja jaloissaan olevien pienten karvojen avulla.


 49. Myöhäisemmästä herännäisyydestä hän esitti arvion, että keskenään kiistelevät Paavo Ruotsalaisen, Fredrik Gabriel Hedbergin ja Henrik Renqvistin seuraajat rakentavat riidoista huolimatta yhteiselle perustalle.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ilias, https://fi.wikipedia.org/wiki/Papuanharpyija, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hosuli, https://fi.wikipedia.org/wiki/Nigeria, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarhamehiläinen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Maakotka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pöllökehrääjät, https://fi.wikipedia.org/wiki/Punaleppä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kääpiökaimaani, https://fi.wikipedia.org/wiki/Todit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Metsäunikeko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivikorallit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lymykaija, https://fi.wikipedia.org/wiki/Puukiitäjät, https://fi.wikipedia.org//wiki/Saimaannorppa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhekkaat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Isopuusirkku, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vahanokka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hammerheart, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyyhkyrääkät, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaksoisjalkaiset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirjokalastaja, https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_televisiosarjan_The_Walking_Dead_hahmoista, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sými, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapinjärven_kirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Gorilla, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarhapeukaloinen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tammikulkurinirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikanmarabu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kotilokurki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suulat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkopäämerikotka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Naakka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kääriäisvenhokas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikankeuhkokala, https://fi.wikipedia.org/wiki/Iron_Sky, https://fi.wikipedia.org/wiki/Uikkukanat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Käärmekaulat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Shark_Bay, https://fi.wikipedia.org/wiki/T._E._Lawrence, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vesihämähäkki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Matthias_Akiander

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ rakentavaa rakenteeksi ››

Yleistä "rakentavat" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle rakentavat ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "rakentavat" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "rakentavat" käytöstä.