Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita sotilaille

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle sotilaille tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään sotilaille lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "sotilaille". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan sotilaille eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat sotilailleen ja sotilaillensa. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan sotilaille taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Sotilaille lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan sotilaille käyttöä lauseessa.


 1. Etuja sotilaille seurasi joka tapauksessa pian.


 2. Siellä sotilaille maksettiin palkka ja heidät erotettiin tehtävistään.


 3. Luostarit antoivat suojaa esimerkiksi liittoutuneiden maiden sotilaille.


 4. Ranskalaisille sotilaille oli luvattu Saksan antautuvan parissa päivässä.


 5. Majuri Pärmi piti muille paikan päälle jääneille uusille sotilaille puheen.


 6. Keisareilla oli vaikeuksia maksaa palkkoja sotilaille ja lahjoituksia kansalaisille.


 7. Kansalle ja pretoriaanikaartin sotilaille Severus lahjoitti ennennäkemättömiä summia.


 8. Hän näyttäytyi sotilaille armeijojen edessä ja otti kypäränsä päästä näyttääkseen kuka oli.


 9. Sen asukkaat surmattiin tai myytiin orjiksi ja ryöstösaalis annettiin palkkioksi sotilaille.


 10. Syynä oli luultavasti se, että Trajanus halusi näyttäytyä sotilaille, joiden tukea hän tarvitsi.


 11. Octavianus lupasi sotilaille myös 2 000 sestertiuksen rahalahjan ja vielä 20 000 sodan loputtua.


 12. Syytösten perusteena olivat kaksi pamflettia, joita Toverin kirjakaupan väitettiin myyneen sotilaille: W.


 13. Antigonos antoikin sotilaille lupauksen palauttaa heidän perheensä heti, kun nämä luovuttaisivat Eumeneen hänelle.


 14. Ylimääräiset myytiin pois ja sotilaille annettiin hyvin kiinteät päivärutiinit, joita piti noudattaa pikkutarkasti.


 15. Paikallisille asukkaille ja sotilaille kerrottiin kyseessä olleen kommunistien vallankaappausyrityksen kukistaminen.


 16. Macrinus yritti etääntyä osallisuudestaan Caracallan murhaan ja lupasi sotilaille, että tämä julistettaisiin pian jumalaksi.


 17. Albumilla on kaksi uutta kappaletta, joista ”Believe” omistettiin samana vuonna Persianlahden sodassa taistelleille sotilaille.


 18. Narses teki samoin ja esitteli vielä palkintoja, joita rohkeutensa osoittaneille sotilaille tultaisiin taistelun jälkeen myöntämään.


 19. Nuoresta upseerista lähtien olen ollut omistautunut saksalaisille sotilaille ja siksi tuntenut korkeampaa vastuuta päätöksiä tehdessäni.


 20. Esimerkiksi kaupat alkoivat ilmoitella saksaksi ja kaupungissa ilmestyi myös sotilaille tarkoitettu saksankielinen lehti Suomi–Finnland.


 21. Tasavaltalaisena Carnot vaati sotilaille samoja kansalaisoikeuksia kuin siviileille ja arvosteli varuskuntakapinan kukistamista Nancyssa.


 22. Kuningatar Kristiina luovutti runsaasti läänityksiä, joko kuittauksena valtion veloista tai palkkiona ansioituneille sotilaille ja virkamiehille.


 23. Saadessaan kuulla tästä senaatti myönsi heti Octavianukselle luvan asettua ehdokkaaksi konsuliksi ja lupasi Octavianuksen sotilaille suuria rahasummia.


 24. Maaliskuussa 2009 vaaleilla valittu presidentti Marc Ravalomanana luovutti vallan oppositiota tukeneille sotilaille ja lähti maanpakoon Etelä-Afrikkaan.


 25. Timgad sai alkunsa noin vuonna 100, kun keisari Trajanus päätti perusti colonia Marciana Traiana Thamugadin Legio III Augustan sotilaille ja veteraaneille.


 26. Venetsian doge maksoi 1202 neljännen ristiretken sotilaille, jotka paavi Innocentius III:n vastustuksesta huolimatta piirittivät Zadarin ja valtasivat sen.


 27. Hän kuitenkin myös ymmärsi paštujoukkojen aiheuttaman sisäisen uhan, mikäli vuoristoheimot eivät saisi vastinetta keskusvallan hyväksi lähettämilleen sotilaille.


 28. Heidän päällikkönsä Pieni Susi, Valkoinen Härkä, Kaksi Kuuta ja Tylsä Veitsi joukkoineen osallistuivat aktiivisesti sotaan, kunnes lopulta antautuivat sotilaille.


 29. Japanissa lentäjiä juhlittiin sankareina, kun taas kristillisessä kulttuurissa kasvaneille liittoutuneiden sotilaille itsemurhahyökkäykset olivat järkyttävä kokemus.


 30. Lisäksi senaatti lupasi maksaa Octavianuksen lupaamat 20 000 sestertiusta Martian ja neljännen legioonan sotilaille, ja Pansa sai määräyksen värvätä sotaa varten uusia legioonia.


 31. Samalla Aleksanteri lupasi myös maksaa sotilaidensa velat, ja antoipa hän myös häälahjan niille sotilaille, jotka olivat aikaisemmin menneet persialaisen naisen kanssa naimisiin.


 32. Atropiini toimii sariinin kilpailevana inhibiittorina asetyylikoliinireseptoreihin, ja sitä annetaan sariinille altistuneille sotilaille ja sen teho perustuu parasympaattisen hermoston osittaiseen lamauttamiseen.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Erich_Hoepner, https://fi.wikipedia.org/wiki/Irene_(Bysantin_keisarinna), https://fi.wikipedia.org//wiki/Kreeta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Defaitismi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Koverin_keskitysleiri, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pupienus, https://fi.wikipedia.org//wiki/Septimius_Severus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Seleukos_I_Nikator, https://fi.wikipedia.org/wiki/Neron_sota_Parthiaa_vastaan, https://fi.wikipedia.org/wiki/Trajanus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutinan_sota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Toveri_(yhdysvaltalainen_lehti), https://fi.wikipedia.org/wiki/Gabienen_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Numantian_sota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Liettuan_vallankaappaus_1926, https://fi.wikipedia.org/wiki/Macrinus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Can’t_Stop_the_Rock, https://fi.wikipedia.org/wiki/Taginaen_taistelu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_interventio_Suomen_sisällissodassa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lazare_Carnot, https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalan_väestömuutos_1600-luvulla, https://fi.wikipedia.org/wiki/Madagaskar, https://fi.wikipedia.org/wiki/Timgad, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kroatian_historia, https://fi.wikipedia.org//wiki/Afganistanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Cheyennet, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kamikaze, https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksanteri_Suuri, https://fi.wikipedia.org/wiki/Atropiini

Sotilailleen lauseessa

Sotilailleen on muunnos sanasta sotilaille, alta löydät esimerkkilauseita sanalle sotilailleen.


 1. Hän oli valmis luopumaan piirityksestä, jos saisi maata sotilailleen.


 2. Tämä tarkoitti sitä, että Alarik sai varusteita ja ruokaa sotilailleen roomalaisten huollon kautta.


 3. Hän välitti nämä edelleen vahdeiksi jääneille sotilailleen, jotka käsittivät ohjeet käskyksi teloittaa vangit.


 4. Hän aikoi jakaa sotasaaliin sotilailleen, mutta Silvanus ja Saloninus vaativat Postumusta luovuttamaan sotasaaliin.


 5. Filippos painotti sotilailleen sodan uskonnollista luonnetta ja määräsi heidät laittamaan päähänsä laakeriseppeleet.


 6. Kleopatra ja Antonius tapasivat jälleen Antiokiassa 37 eaa., sillä Antonius tarvitsi sotilailleen Egyptistä viljaa ja rahaa.


 7. Tarinan mukaan Probus vetäytyi kesken ruokailun toisaalle ja antoi sitten merkin sotilailleen, jotka surmasivat ruokaseurueen.


 8. Seuraavana päivänä Octavianus ratsasti kaupunkiin henkivartiostonsa kanssa ja määräsi sotilailleen jaettavaksi 2 500 sestertiusta valtion varoista.


 9. Epäluotettavaksi osoittautunut Historia Augusta kertoo Philippuksen panetelleen Gordianusta sotilailleen ja sanoneen tätä nuoreksi ja kokemattomaksi.


 10. Zosimoksen mukaan Postumus aikoi jakaa frankeilta saadun sotasaaliin sotilailleen, mutta sitä eivät pretoriaaniprefekti Silvanus ja Gallienuksen poika Saloninus kuitenkaan hyväksyneet.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Alarik, https://fi.wikipedia.org/wiki/Malmedyn_verilöyly, https://fi.wikipedia.org/wiki/Postumus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Filippos_II, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kleopatra_VII, https://fi.wikipedia.org/wiki/Probus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutinan_sota, https://fi.wikipedia.org/wiki/Philippus_Arabs, https://fi.wikipedia.org/wiki/Gallienus

Sotilaillensa lauseessa

Sotilaillensa on muunnos sanasta sotilaille, alta löydät esimerkkilauseita sanalle sotilaillensa.


 1. Tyttö yrittää vakavasti haavoittuneena vielä karata, mutta kersantti antaa sotilaillensa käskyn teloittaa hänet.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sodan_arvet

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ sotilailla sotilailta ››

Yleistä "sotilaille" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle sotilaille ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "sotilaille" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "sotilaille" käytöstä.