Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita steriilejä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle steriilejä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään steriilejä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "steriilejä".

Steriilejä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan steriilejä käyttöä lauseessa.


  1. Kolme alinta käpysuomua ovat steriilejä, eivätkä tuota siemeniä.


  2. Hedelmällinen suomu on steriilejä suomuja suurempi, ja siihen muodostuu yksi siemenaihe.


  3. Ne eivät kuitenkaan ole käävän itiöemiä, vaan sen aiheuttamia steriilejä monivuotisia kasvannaisia.


  4. Vaikka hauen ja jättihauen koiraspuoleiset jälkeläiset ovat steriilejä, naaraat ovat usein hedelmällisiä.


  5. Naarasliikerit ja -tiikonit ovat lisääntymiskykyisiä, mutta urokset ovat steriilejä eli lisääntymiskyvyttömiä.


  6. Kävyn kärjimmäiset ja tyvimmäiset käpysuomut ovat usein steriilejä ja rankaan kiinnikasvaneita; näitä lukuunottamatta käpysuomut yleensä irtoavat kävystä siementen kypsyttyä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Patagoniansypressi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Afrokarpukset, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pakurikääpä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hauki, https://fi.wikipedia.org//wiki/Leijona, https://fi.wikipedia.org/wiki/Floridansuosypressi

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ stereoääntä steriili ››

Yleistä "steriilejä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle steriilejä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "steriilejä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "steriilejä" käytöstä.