Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita tarttuivat

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle tarttuivat tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään tarttuivat lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "tarttuivat".

Tarttuivat lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan tarttuivat käyttöä lauseessa.


  1. Väkijoukko sytytti roskia tuleen ja työnsi ne sisään rikkinäisistä ikkunoista, jolloin poliisit tarttuivat vesiletkuun.


  2. Monet heistä saivat surmansa ja roomalaiset etenivät germaanien leiriin asti, jossa Plutarkhoksen mukaan jopa naiset tarttuivat aseisiin tunkeutujia vastaan.


  3. Suomalaiset ylioppilaat tarttuivat erään ruotsinkielisen yliopistonopettajan suomalaisia väheksyvään haastattelulausuntoon ja alkoivat järjestää mielenosoituksia.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ tarttui tarttumiseen ››

Yleistä "tarttuivat" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle tarttuivat ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "tarttuivat" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "tarttuivat" käytöstä.