Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita toukkia

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle toukkia tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään toukkia lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "toukkia".

Toukkia lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan toukkia käyttöä lauseessa.


 1. Ne syövät myös äyriäisten toukkia.


 2. Kesäisin käpytikka syö hyönteisiä ja niiden toukkia.


 3. Drosophila C Virus), joka tappaa koteloituneita toukkia.


 4. Ranskassa toukkia on löydetty tammista, Ruotsissa männyistä.


 5. Kiekkokalat syövät luonnossa hyönteisten toukkia ja pieniä äyriäisiä.


 6. Suuri määrä toukkia saattaa jopa tukkia suolen ja aiheuttaa isännän kuoleman.


 7. Hauen poikaset syövät vielä vesikirppuja, hankajalkaisia ja hyönteisten toukkia.


 8. Satunnaisesti toukkia voi tavata myös kuivista proteiinipitoisista elintarvikkeista.


 9. Lisääntymisaikanaan sateenkaarikardinaalit syövät hyönteisiä, toukkia ja hämähäkkejä.


 10. Munista kuoriutuu toukkia, jotka elävät meren pinnalla planktonin joukossa 8–12 päivää.


 11. Lisäksi mehiläisten surina pitää toukkia loitolla kasvista, jonka toukat muuten söisivät.


 12. Lajin on nähty munivan lapinvuokolle, mutta Suomessa ei ole sen toukkia havaittu kasvilta.


 13. Metsäalueella durran kanssa syödään banaaneja, toukkia, öljypähkinöitä ja villivihanneksia.


 14. Lajin toukka talvehtii keskenkasvuisena, joten toukkia tavataan elokuun lopusta kesäkuuhun.


 15. Hyönteisten toukkia on runsaasti, ja se näkyy loppukesästä suurina lentävinä korentoparvina.


 16. Kiekkokalat elävät parvissa ja käyttävät ravinnokseen hyönteisten toukkia ja pieniä äyriäisiä.


 17. Muutamat linnut, etenkin käki ja harjalintu, pystyvät kuitenkin syömään jopa täysikasvuisia toukkia.


 18. Naaras kantaa munia keskimäärin kaksi kuukautta, minkä jälkeen niistä kuoriutuu vedessä uivia toukkia.


 19. Talvehtineet työmehiläiset alkavat ruokkia syntyneitä toukkia edellisenä kesänä kerätyllä siitepölyllä.


 20. Kesä-heinäkuussa lasketuista munista kuoriutuu toukkia, joita tavataan heinä-elokuusta aina syyskuuhun asti.


 21. Isokaktussirkut hajottavat myös lahoavia opuntiakaktuksenvarsia, koska niiden sisältä löytyy hyönteisten toukkia.


 22. Mätimunista kuoriutuu pieniä toukkia noin 60 tunnin kuluttua kututapahtumasta, nopeamminkin, jos vesi on lämmintä.


 23. Herman Fleming istututti puutarhaan 200 mulperipuun tainta, tarkoitus oli ilmeisesti tuottaa silkkiperhosten toukkia.


 24. Ranskaan toukkia alettiin tuoda 1400-luvulla, ja Lyon ohitti pian italialaiset Euroopan tunnetuimpana silkintuottajana.


 25. Elämänsä alkupäivinä ne poistavat kennoista kuolleet sikiöt ja ruokkivat toukkia siitepölyllä, hunajalla ja ruokamehulla.


 26. Harmaaketusta on löydetty 15 kirppulajia, 2 täilajia, 7 punkkilajia, 7 puutiaislajia ja kahden samettipunkkilajin toukkia.


 27. Suomesta on löydetty myös pääkallokiitäjän toukkia ja koteloita, jotka ovat alkukesällä vaeltaneiden yksilöiden jälkeläisiä.


 28. Täysikasvuiset espanjankärpäset käyttävät ravinnokseen puiden lehtiä, toisin kuin mehiläisen toukkia saalistavat triunguliinitoukat.


 29. Ensimmäisen nahanluonnin jälkeen toukkia kutsutaan toisen toukkavaiheen toukiksi, ja kolmas toukkavaihe alkaa toisen nahanluonnin jälkeen.


 30. Keväällä ne syövät pääasiassa hyönteisten toukkia, kesällä kovakuoriaisia ja heinäsirkkoja ja syksyllä sekä talvisia siemeniä ja hedelmiä.


 31. Hedelmöittyneistä munasoluista kehittyy toukkia, jotka ajautuvat pois ja saattavat perustaa uuden koralliyhdyskunnan johonkin aivan muualle.


 32. Siilit syövät kuitenkin myös toukkia, etanoita, lieroja, sammakoita, sisiliskoja sekä hiirien, myyrien ja maassa pesivien lintujen poikasia.


 33. Toukan ravintokasvi Suomessa ja muualla Fennoskandiassa on siankärsämö, mutta Keski-Euroopassa toukkia tavataan myös marunoilla ja pietaryrtillä.


 34. Mehiläispesästä saadaan myös mehiläisvahaa, kittivahaa eli propolista, kuningatarhyytelöä, mehiläismyrkkyä, siitepölyä sekä proteiinipitoisia toukkia.


 35. Hedelmöitämisen jälkeen naaras siirtää munat vatsassaan sijaitseviin pieniin karvoihin ja kantaa niitä kaksi viikkoa, kunnes niistä kuoriutuu toukkia.


 36. Munista kuoriutuu hyvin aktiivisia triunguliinitoukkia, jotka tunkeutuvat pesään vahvojen leukojensa avulla ja syövät ravinnokseen mehiläisten toukkia.


 37. Se munii munia, joista kehittyviä toukkia työmehiläiset ruokkivat kukista keräämällään siitepölyllä sekä medestä valmistamallaan hunajalla ja ruokamehulla.


 38. Lähes kaikkien louhekaslajien toukat ovat petoja, jotka saalistavat pohjalla virtavesien muita selkärangattomia, kuten toisten vesiperhosten toukkia ja koteloita.


 39. Etelä-Eurooppaan, pääasiassa Sisiliaan, tuotiin silkkiperhosen toukkia 1100-luvulla, koska ristiretkeläiset onnistuivat tällöin saamaan taidon mukaansa Bysantista.


 40. Ne etsivät maasta erilaisia selkärangattomia, kuten toukkia, heinäsirkkoja, kovakuoriaisia, matoja ja etanoita sekä sammakoita ja pieniä kuolleita nisäkkäitä ja lintuja.


 41. Metsäsammakko käyttää ravinnokseen hyönteisiä ja muita selkärangattomia, erityisesti hämähäkkejä, kovakuoriaisia, nivelkärsäisiä, yöperhosen toukkia sekä kuorettomia kotiloita.


 42. Kuoriutuneet poikaset saavat aluksi ravintonsa pienestä ruskuaispussista, mutta siirtyvät pian syömään eläinplanktonia, kuten vesikirppuja, surviaissääsken toukkia ja hankajalkaisia.


 43. He olisivat tarinan mukaan tuoneet Kiinasta kaksi onttoa puukeppiä täynnä silkkiperhosen toukkia, mutta tarina ei ole uskottava, sillä toukkien pitäminen elossa ei olisi näin onnistunut.


 44. Lisäksi ne kaivavat puunkuoren alta tai lahoavista puunrungoista toukkia ja hyönteisiä, sekä saalistavat silloin tällöin selkärankaisia, kuten liskoja, lehtisammakoita ja pieniä nisäkkäitä.


 45. Pölytyksen jälkeen lapakot kypsyvät touko–kesäkuussa punaisten pilkkujen täplittämiksi sinipunaisiksi hedelmiksi ja samanaikaisesti pistiäisen munista kehittyy ensin toukkia ja lopulta täysikasvuisia pistiäisiä.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Etelänmustavalas, https://fi.wikipedia.org/wiki/Käpytikka, https://fi.wikipedia.org//wiki/Banaanikärpänen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lattarikkaseppä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiekkokalat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hevosensuolisaivartaja, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hauki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaatekoi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sateenkaarikardinaali, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuokkokala, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarhamehiläinen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapinvuokko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Keski-Afrikan_tasavalta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihermittari, https://fi.wikipedia.org/wiki/Koskeljärvi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Tammikulkurinirkko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Bernhardinerakkorapu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kanervamittari, https://fi.wikipedia.org/wiki/Isokaktussirkku, https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhisaaren_kartano, https://fi.wikipedia.org/wiki/Silkki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Harmaakettu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pääkallokiitäjä, https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjankärpänen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Preeriaturpiaali, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivikorallit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Siili, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pilkkupussimittari, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinitaskurapu, https://fi.wikipedia.org/wiki/Louhekkaat, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kaljuiibis, https://fi.wikipedia.org/wiki/Metsäsammakko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahven, https://fi.wikipedia.org/wiki/Partamakaki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Temppeliviikuna

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ toukkavaiheen toukkien ››

Yleistä "toukkia" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle toukkia ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "toukkia" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "toukkia" käytöstä.