Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita tutkimusmatkan

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle tutkimusmatkan tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään tutkimusmatkan lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "tutkimusmatkan".

Tutkimusmatkan lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan tutkimusmatkan käyttöä lauseessa.


 1. Hänen opastajanaan tutkimusmatkan aikana toimi Frederick Cook.


 2. La Salle ei kuitenkaan luopunut unelmastaan tehdä tutkimusmatkan etelään.


 3. La Salle teki huhtikuussa 1686 uuden tutkimusmatkan, johon keräsi 20 miestä.


 4. Näin pyrittiin takaamaan tutkimusmatkan tieteellisen päämäärän onnistuminen.


 5. Lewis muisti Clarkin ja päätti ehdottaa tälle yhteisjohtajuutta tutkimusmatkan toisena vetäjänä.


 6. Vahvistaakseen tieteellisiä näyttöjään Nordenskiöld halusi kuitenkin tehdä kunnollisen tutkimusmatkan.


 7. Nordenskiöld teki vuonna 1870 tutkimusmatkan Grönlantiin, josta hän löysi Diskon saarelta meteoriitteja.


 8. Maaliskuussa 1682 miehet saapuivat Arkansasjoelle, joka oli vuonna 1673 tehdyn tutkimusmatkan eteläinen raja.


 9. Lokakuussa 1685 La Salle kokosi 50 miehen retkikunnan, joka aloitti kanootein tehtävän tutkimusmatkan kohti itää.


 10. Autenttisuuden luomiseksi ryhmä teki tutkimusmatkan luoteis-Yhdysvaltoihin ja otti matkan aikana noin 60 000 valokuvaa.


 11. Hän toimi kapteenina Ranskan Itä-Intian kauppakomppaniassa, jossa hän sai luvan tehdä tutkimusmatkan Atlantin eteläosiin.


 12. Vaikka tutkimusmatkan päätarkoitus oli tehdä magneettisia mittauksia, niin toinen tärkeä tavoite oli löytää luoteisväylä.


 13. Suomalainen Anders Johan Sjögren teki alueelle tutkimusmatkan vuonna 1846 ja arvioi kreevinin kielen jo lähes hävinneen alueelta.


 14. Presidentti Thomas Jefferson oli itse tutkimusmatkan eräs tärkeä taustatekijä ja jotkut arikaroista halusivatkin tavata "suuren valkoisen isän".


 15. Desertassaaret havaittiin Madeiran löytämisen yhteydessä 1410-luvun lopulla ja tutkimusmatkan johtaja João Gonçalves Zarco antoi niille nykyisen nimensä.


 16. Hänen taitonsa toimia tulkkina sekä kykynsä lukea maastoa kuin karttaa muodostivat Lewisin ja Clarkin tutkimusmatkan onnistumisen tärkeimmän peruspilarin.


 17. Preussilainen tutkimusmatkailija Ludwig Leichhardt aloitti syyskuussa 1844 Moretoninlahdelta itäisestä Queenslandista tutkimusmatkan Australian sisämaan halki.


 18. Ensimmäisen tutkimusmatkan Mosambikin sisämaahan teki António Fernandes, joka vieraili todennäköisesti ensimmäisenä portugalilaisena Mwene Mutapan pääkaupungissa.


 19. Saman vuosikymmenen lopulla hän teki pienen tutkimusmatkan Hudsoninlahden alueelle ja tarkkaili Uuden Ranskan siirtolaisten suosituksesta brittien ja intiaanien välistä turkiskauppaa.


 20. Espanjan omistajuus pysyi vuosikymmeniä lähinnä nimellisenä, sillä vuonna 1778 laivaston tekemän tutkimusmatkan jälkeen espanjalaiset saapuivat Annobónille uudelleen vasta vuonna 1843.


 21. Eurooppalaisten ensimmäinen apasseihin liitetty maininta on espanjalaiselta Francisco Vásquez de Coronadolta, joka teki vuosina 1540–1542 tutkimusmatkan nykyisen New Mexicon, Arizonan ja Kansasin alueille.

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ tutkimusmatkalle tutkimusmatkansa ››

Yleistä "tutkimusmatkan" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle tutkimusmatkan ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "tutkimusmatkan" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "tutkimusmatkan" käytöstä.