Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita vaalipiirissä

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle vaalipiirissä tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään vaalipiirissä lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "vaalipiirissä". Lisäksi näytämme myös kuinka sanan vaalipiirissä eri taivutuksia voidaan käyttää, käännökset, joille meillä on myös esimerkkilauseita, ovat vaalipiirissään. Jos napsautat sinua kiinnostavan sanan vaalipiirissä taivutuskohtaa, pääset kyseisen muodon esimerkkilauseiden luetteloon.

Vaalipiirissä lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan vaalipiirissä käyttöä lauseessa.


 1. Eduskuntavaaleissa 1999 Niinistö asettui ehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä.


 2. Listavaalin äänet annetaan puolueille tai ehdokaslistoille yhdeksässä vaalipiirissä.


 3. Puolueen listoja oli viidessä vaalipiirissä (Kuopio länt., Kymi, Uusimaa, Vaasan et.


 4. Mieto oli Suomen Keskustan ehdokkaana maaliskuun 2007 eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiirissä.


 5. Hän sai 79 prosenttia äänistä vuoden 2017 vaaleissa Hackney South and Shoreditchin vaalipiirissä.


 6. Hän oli ehdokkaana Viipurin läänin itäisessä vaalipiirissä jo vuosien 1908 ja 1910 eduskuntavaaleissa.


 7. Puolue voi asettaa kussakin vaalipiirissä yhtä monta ehdokasta kuin piiristä valitaan kansanedustajia.


 8. Useat olivat itse asiassa syntyneet Tanskassa ja vain kuusi heistä oli syntynyt edustamassaan vaalipiirissä.


 9. Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Pelli oli Suomen Keskustan ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä ja sai 616 ääntä.


 10. Eduskuntavaaleissa 2015 Kuisma oli Suomen keskustan ehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä mutta ei tullut valituksi.


 11. Edustajat valitaan 12 vaalipiirissä, yksi piireistä on ulkomailla asuville kroatialaisille ja yksi vähemmistöille.


 12. Ne eivät toteutuneet, joten puolue osallistui vaaleihin omin listoin Uudenmaan ja Viipurin läntisessä vaalipiirissä.


 13. Jos kukaan vaalipiirissä ei saa yli 30 prosenttia äänistä, järjestetään uusintakierros kahden eniten ääniä saaneen välille.


 14. Eduskuntavaaleissa 2007 Leppänen oli ehdolla Perussuomalaisten listoilta ja sai 1 975 ääntä Pohjois-Karjalan vaalipiirissä.


 15. Ervast oli Kurikan johtaman Suomen Sosialistisen Reformipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä eduskuntavaaleissa 1907.


 16. Hämeen pohjoisessa vaalipiirissä kaikki radikaalien ehdokaslistat hylättiin niiden papereihin sisältyneiden virheiden takia.


 17. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Halla-aho keräsi koko maassa eniten ääniä, 30 596, mikä on uusi ennätys Helsingin vaalipiirissä.


 18. Eduskuntavaaleissa Kainuun piiri asettaa ehdokkaita Oulun vaalipiirissä yhdessä Vasemmistoliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin kanssa.


 19. Eduskuntavaaleissa 2015 Tiilikainen sai noin 9 200 ääntä Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ja hänet valittiin jatkokaudelle eduskuntaan.


 20. Jyrki Kasvi oli nuorsuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä vuosina 1995 ja 1999, muttei ollut tullut valituksi.


 21. Hirvisaari asettui vuoden 2019 eduskuntavaaleissa uuden puolueisiin sitoutumattoman Reformi-koalition ehdokkaaksi Hämeen vaalipiirissä.


 22. Valtiopäivävaaleissa puolueen on ylitettävä neljän prosentin äänikynnys tai 12 prosenttia yhdessä vaalipiirissä saadakseen yhtään edustajia.


 23. Kevään 2015 eduskuntavaaleissa Mieto oli jälleen ehdokkaana Vaasan vaalipiirissä, mutta 2 971 äänen saalis ei riittänyt valituksi tulemiseen.


 24. Äänet lasketaan kuitenkin aluksi äänestysalueilla, kunnissa ja 13 vaalipiirissä erikseen ja yhdistetään lopuksi valtakunnalliseksi tulokseksi.


 25. Ensimmäiset eduskuntavaalit pidettiin keväällä 1907, ja Nuorteva oli ehdokkaana Hämeen eteläisessä vaalipiirissä sosiaalidemokraattien listalla.


 26. Vuoden 1995 eduskuntavaaleissa Niinistö sai Turun läänin eteläisessä vaalipiirissä 18 946 ääntä, mikä oli vaalien suurin henkilökohtainen äänimäärä.


 27. Vihreät pyysivät Tiilikaista ehdokkaakseen vuoden 1995 eduskuntavaaleihin ja hän oli sitoutumattomana ehdokkaana puolueen listalla Kymen vaalipiirissä.


 28. Eduskuntavaaleihin 1927 puolue osallistui vain Viipurin läänin itäisessä vaalipiirissä kahdeksalla ehdokkaalla, jotka saivat yhteensä 1 341 (0,15 %) ääntä.


 29. Halla-aho oli perussuomalaisten sitoutumaton kansanedustajaehdokas Helsingin vaalipiirissä jo vuoden 2007 eduskuntavaaleissa mutta ei tullut valituksi 2 215 äänellä.


 30. Puolueen pää-äänenkannattaja Suomen Sosialidemokraatti kyseenalaisti hänen toimintansa ja asian nosti esille myös Haverisen omassa vaalipiirissä ilmestynyt Kansan Työ.


 31. Pariskunta palasi 1960-luvulla Australiaan, ja Wake asettui liberaalipuolueen ehdokkaaksi vielä kolmannen kerran vuoden 1966 vaaleissa Kingsford Smithin vaalipiirissä, mutta ei tullut valituksi.


 32. Seuraava eduskunta hajotettiin vuoden 1909 alussa, ja tämän jälkeisissä kolmansissa eduskuntavaaleissa Nuorteva oli taas ehdokkaana, nyt Turun läänin eteläisessä vaalipiirissä, ja tuli valituksi.


 33. Ehdokkaiden asettamista varten puolueiden on toimitettava vaalipiireittäin salainen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuva jäsenäänestys, johon saavat ottaa osaa vaalipiirissä asuvat puolueen jäsenet.


 34. Lapuan liike vaati kaikkien porvarillisten puolueiden yhteistä vaaliliittoa, mutta Uudenmaan läänin vaalipiirissä Edistyspuolue päätti pitkistä neuvotteluista huolimatta jättäytyä vaaliliiton ulkopuolelle.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sauli_Niinistö, https://fi.wikipedia.org/wiki/Bulgaria, https://fi.wikipedia.org/wiki/Radikaalinen_Kansanpuolue, https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Mieto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Shoreditch, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sofia_Hjulgrén, https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaalit_Suomessa, https://fi.wikipedia.org/wiki/Eidsvollin_kansalliskokous, https://fi.wikipedia.org/wiki/Raija_Pelli, https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha_Kuisma, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kroatian_politiikka, https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sosialistinen_Reformipuolue, https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Urpo_Leppänen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Ervast, https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kainuun_Vasemmisto, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kimmo_Tiilikainen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Jyrki_Kasvi, https://fi.wikipedia.org/wiki/James_Hirvisaari, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsi, https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_Nuorteva, https://fi.wikipedia.org/wiki/Talonpoikaiskansan_puolue, https://fi.wikipedia.org/wiki/Anna_Haverinen, https://fi.wikipedia.org/wiki/Nancy_Wake, https://fi.wikipedia.org/wiki/K._J._Ståhlbergin_kyyditys

Vaalipiirissään lauseessa

Vaalipiirissään on muunnos sanasta vaalipiirissä, alta löydät esimerkkilauseita sanalle vaalipiirissään.


 1. Riippumattomat ehdokkaat voivat myös yrittää parlamenttiin, mutta heidänkin täytyy saada vaalipiirissään vähintään 10 prosenttia äänistä tullakseen valituiksi.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Turkki

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ vaalipiirirajoja vaalipiiristä ››

Yleistä "vaalipiirissä" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle vaalipiirissä ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "vaalipiirissä" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "vaalipiirissä" käytöstä.