Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita valli

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle valli tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään valli lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "valli".

Valli lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan valli käyttöä lauseessa.


  1. Hadrianuksen valli näkyy edelleen kaupungissa.


  2. Kentän takana valli ja sen yläpuolella olevat mainosaidat voivat estää pallon kulun.


  3. Kaupunkiin pystyi hyökkäämään ainoastaan lännestä päin, ja sinne oli rakennettu valli.


  4. Esteet sijoitettiin mataliin kaivantoihin, joita peitti vihollisen puolella 1–2 metrin korkuinen valli.


  5. Muinaislinnan aluetta kiertää noin kilometrin pituinen valli, jonka päällä oli todennäköisesti hirsivarustukset.


  6. Antoninuksen valli oli miehitettynä noin 40 vuoden ajan, mutta sitten roomalaiset luopuivat ajatuksesta alistaa Britannian pohjoisosan.


  7. Hadrianuksen valli ja myöhempi Antoninuksen valli eivät juurikaan pysäyttäneet piktien hyökkäilyjä, vaan ne toimivat Rooman valtakunnan näkyvänä rajana.


  8. Roomalaiset palasivat takaisin neljän vuoden kuluttua vuoden 158 paikkeilla, mutta Antoninuksen valli hylättiin lopullisesti Marcus Aureliuksen kauden alussa.


  9. Harjun päälle rakennettiin aikoinaan maastonkohtia apuna käyttäen noin kilometrin pituinen kehämäinen valli, josta on jäljellä enää hirsivarustuksen tukikiveys ja hiekkapengerrys.


  10. Hadrianuksen valli hylättiin, ja vuosina 142–143 rakennettiin uusi, 58 kilometrin pituinen rajavalli Skotlannin poikki Hadrianuksen vallista pohjoiseen Forthin ja Clyden vuonojen välille.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Newcastle_upon_Tyne, https://fi.wikipedia.org/wiki/Skaala-areena, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ristiretket_vendejä_vastaan, https://fi.wikipedia.org/wiki/Krepost_Sveaborg, https://fi.wikipedia.org/wiki/Rapolan_muinaislinna, https://fi.wikipedia.org/wiki/Skotlannin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Piktit, https://fi.wikipedia.org/wiki/Antoninus_Pius

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ valleja vallien ››

Yleistä "valli" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle valli ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "valli" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "valli" käytöstä.