Esimerkkilauseita.fi

Esimerkkilauseita valtaoikeudet

Täältä löydät laajan valikoiman esimerkkilauseita sanalle valtaoikeudet tai toisin sanoen lauseita, joiden avulla voit oppia käyttämään valtaoikeudet lauseessa. Sanan käytön oppiminen lauseissa voi olla erittäin hyödyllistä, esimerkiksi silloin, kun on kyse sanan käytön oppimisesta lauseessa, missä kontekstissa sanaa voidaan käyttää sekä sanan todellisen merkityksen oppimisesta "valtaoikeudet".

Valtaoikeudet lauseessa

Täältä löydät useita lauseita, jotka havainnollistavat sanan valtaoikeudet käyttöä lauseessa.


 1. Marokon kuninkaalla on laajat valtaoikeudet.


 2. Salazarille annettiin tätä varten huomattavan suuret valtaoikeudet.


 3. Burnhamista tuli presidentti, ja hänellä säilyi laajat valtaoikeudet.


 4. Assembleias Provinciais), mutta sillä on hyvin vähäiset valtaoikeudet.


 5. Opposition mukaan hänellä oli käytännössä jo diktaattorin valtaoikeudet.


 6. Paavin valtaoikeudet muuttuivat useaan otteeseen varhais- ja sydänkeskiajalla.


 7. Presidentin valtaoikeudet ovat kuitenkin pienemmät kuin parlamentin ja hallituksen.


 8. Marraskuussa 1932 esitellyn ehdotuksen mukaan riigivanem saisi laajat valtaoikeudet.


 9. Obamaa vastustavat republikaanit katsoivat hänen ylittäneen presidentin valtaoikeudet.


 10. Toimeenpanovaltaa harjoittaa presidentti, jolla on aiemmin ollut laajemmat valtaoikeudet.


 11. Siispä dominikaanit saivat laajat valtaoikeudet varsinkin kirkollisen inkvisition piirissä.


 12. Obamaa vastustavat republikaanit ovat katsoneet hänen ylittäneen presidentin valtaoikeudet.


 13. Innocentius III:n aikana paavin valtaoikeudet ulottuivat paikoin yli maallisten kuninkaiden.


 14. Presidentille annettiin kuitenkin vahvat valtaoikeudet ja hänestä tehtiin kongressista riippumaton.


 15. Lopullisesti Kanada irtautui Britanniasta vasta 1982, kun Britannialta vietiin viimeiset valtaoikeudet.


 16. Monarkilla on periaatteessa laajat valtaoikeudet, mukaan lukien oikeus julistaa sota ja valita pääministeri.


 17. Suomen perustuslaeiksi jäivät Kustaa III:n aikainen lainsäädäntö, joissa hallitsijalla on suuret valtaoikeudet.


 18. Hieman myöhemmin Hitler sai vietyä läpi lakiehdotuksen, joka antoi hänelle käytännössä rajattomat valtaoikeudet.


 19. Uusi perustuslaki osoitettiin selkeästi keisarin lahjaksi kansalleen, ja hänelle varattiin laajat valtaoikeudet.


 20. Monarkkina Viktorialla oli tuohon aikaan suurin piirtein samanlaiset valtaoikeudet kuin Yhdysvaltain presidentillä.


 21. Uuden perustuslain mukaan presidentin valtaoikeudet olivat huomattavan suppeat verrattuna vuoden 1938 perustuslakiin.


 22. Trajanukselle myönnettiin keisarin tärkeimmät valtaoikeudet imperium maius ("suurempi imperium") ja tribuuninoikeudet.


 23. Parliament Act on Isossa-Britanniassa vuonna 1949 säädetty laki, joka määrittelee parlamentin ylähuoneen valtaoikeudet.


 24. Trajanukselle myönnettiin myös keisarin tärkeimmät valtaoikeudet imperium maius ("suurempi imperium") ja tribuuninoikeudet.


 25. Vuonna 1951 säädetyn perustuslain mukaan Jordania on perustuslaillinen monarkia, jossa kuninkaalla on vahvat valtaoikeudet.


 26. Senaatti piti kuitenkin Trajanusta hyvänä valintana ja myönsi heti Trajanukselle lähes yhtä suuret valtaoikeudet kuin Nervalla.


 27. Vaatimukset kuitenkin ylittivät hallituksen valtaoikeudet ja Kallio ilmoitti ennemmin kuolevansa kuin tekevänsä laittomia päätöksiä.


 28. Siinä presidentin valtaoikeudet nostettiin samalle tasolle parlamentin kanssa, mitä kutsutaan puolipresidentilliseksi järjestelmäksi.


 29. Comúlla on suhteellisen laajat valtaoikeudet luonnonvarojen käytön päättämisestä aluesuunnitteluun ja julkisten palveluiden järjestämiseen.


 30. Eduskunnalle siirtyisivät muutkin hallitsijan entiset valtaoikeudet, mukaan lukien valtiopäivien koolle kutsuminen ja toimeenpanovallan määrääminen.


 31. Maan poliittinen järjestelmä on tuonut epävakautta, sillä perustuslaissa presidentin ja pääministerin valtaoikeudet ovat rajattu varsin epäselvästi.


 32. Sillä oli useita rooleja ja sen valtaoikeudet vaihtelivat eri aikoina, mutta ennen kaikkea se oli valtakunnan hallinnon ylin porras ja korkein oikeusaste.


 33. Hän kertoo palauttaneensa Roomaan tasavallan vuosia kestäneen sisällissodan jälkeen, vaikka todellisuudessa hän sai senaatilta ennennäkemättömät valtaoikeudet.


 34. Hänellä on merkittävät valtaoikeudet, vaikkakin ne vähenivät vuoden 2010 perustuslakiuudistuksen yhteydessä, kun Kirgisia muuttui parlamentaariseksi valtioksi.


 35. Sen valtaoikeudet laajenivat nopeasti käsittämään lakien toimeenpanon, kaupan ja sotilasasioiden valvonnan sekä eräitä paikallishallintoon liittyneitä kysymyksiä.


 36. Lekhanya poisti kuninkaan valtaoikeudet 1990, Moshoeshoe II lähti maanpakoon ja hänen pojastaan tuli kuningas Letsie III, jolla oli vain seremoniallisia tehtäviä.


 37. Hänen poikansa Talalin lyhyen valtakauden aikana otettiin käyttöön uusi perustuslaki, joka teki Jordaniasta perustuslaillisen monarkian, jossa kuninkaalla on vahvat valtaoikeudet.


 38. Andorra on parlamentaarinen ruhtinaskunta, jonka valtionpäämiehiä ovat ruhtinaskumppanit eli Urgellin piispa ja Ranskan presidentti, joilla molemmilla on yhtäläiset valtaoikeudet.


 39. Lex Tulenheimossa Suomen senaatille tarkoitetut valtaoikeudet ehdotettiinkin siirrettäviksi eduskunnalle, jolle tulisi myös oikeus asettaa ja erottaa senaatin talousosaston jäsenet.


 40. Pääministeri Fouad Sinioran hallitus julisti käskyn mitättömäksi, koska se olisi tarvinnut hallituksen vahvistuksen, ja otti presidentin valtaoikeudet haltuunsa perustuslain mukaisesti.


 41. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan vuoden 2014 Länsi-Afrikan ebolaepidemian myötä Sierra Leonen hallinnolle myönnetyt valtaoikeudet ovat heikentäneet ilmaisun- ja kokoontumisvapauden tilaa maassa.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Marokko, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_liitto_(Portugali), https://fi.wikipedia.org/wiki/Guyana, https://fi.wikipedia.org//wiki/Mosambik, https://fi.wikipedia.org/wiki/Nigerin_vallankaappaus_2010, https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolisen_kirkon_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Moldova, https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_perustuslaki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama, https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Dominikaanien_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustuslaillinen_konventti_(Yhdysvallat), https://fi.wikipedia.org/wiki/Kanadan_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistynyt_kuningaskunta, https://fi.wikipedia.org/wiki/Porvoon_valtiopäivät, https://fi.wikipedia.org/wiki/Arjalainen_fysiikka, https://fi.wikipedia.org//wiki/Japanin_historia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Viktoria_(Iso-Britannia), https://fi.wikipedia.org/wiki/Nerva, https://fi.wikipedia.org/wiki/Parliament_Act_(1949), https://fi.wikipedia.org/wiki/Trajanus, https://fi.wikipedia.org/wiki/Jordania, https://fi.wikipedia.org//wiki/Lapuanliike, https://fi.wikipedia.org/wiki/Ranska, https://fi.wikipedia.org/wiki/Andorra_la_Vella, https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtalaki, https://fi.wikipedia.org/wiki/Guinea-Bissau, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallitseva_senaatti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Res_gestae_Divi_Augusti, https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirgisia, https://fi.wikipedia.org/wiki/Lesotho, https://fi.wikipedia.org/wiki/Andorra, https://fi.wikipedia.org/wiki/Libanon, https://fi.wikipedia.org/wiki/Sierra_Leonen_media

Edellinen ja seuraava sana tietokannassa

‹‹ valtansa valtaoikeuksia ››

Yleistä "valtaoikeudet" esimerkkilauseista

Tällä verkkosivustolla esitetyt esimerkkilauseet sanalle valtaoikeudet ovat peräisin eri virallisista lähteistä. Esimerkiksi yksi lähteistämme on Wikipedian artikkeleita, jotka on luokiteltu vähintään hyviksi artikkeleiksi. Käytämme kuitenkin myös uutisia, kirjoja ja muita yleisiä tekstejä kerätäksemme esimerkkilauseita siitä, miten sanaa "valtaoikeudet" voidaan käyttää lauseessa. Jokaisen lauseen oikealta puolelta löydät linkin ulos osoittavan nuolen, joka lähettää sinut lauseen lähteeseen, josta pääset esittelemäsi esimerkkilauseen koko tekstiin ja asiayhteyteen. Tästä voi olla hyötyä, koska joitain sanoja voi joskus olla vaikea ymmärtää vain lauseella kontekstiin, kun taas koko artikkeli tai teksti voi auttaa sinua saamaan käsityksen sanan "valtaoikeudet" käytöstä.